Doe Het Zelf Acupunctuur

Leer hier de voordelen van de acupunctuur voor het menselijk lichaam kennen!

3 Acupunctuur Naalden
Written by admin

Een van de meest effectieve vormen van de traditonele wijzen geneeswijze werd in China ontwikkelt. We hebben het hier over een van de meest waardevolle methoden om mensen te genezen: de acupunctuur. Dit is wel de meest tot de verbeelding sprekende vorm van traditionele geneeskunde. Een bezoekje aan de acupuncturist is altijd een dankbaar onderwerp tijdens een verjaardagsfeestje. Het is opmerkelijk dat er in onze moderne verwetenschappelijkte wereld zoveel belangstelling is voor deze mysterieuze en oeroude manier van het bestrijden van ziektes en aandoeningen.

Het doel van de acupunctuur is het herstellen en onderhouden van de Qi – balans in het lichaam. Met Qi worden de energiestromen binnen het lichaam bedoeld. Volgens de leer van de acupunctuur worden ziekten en pijn veroorzaakt door een onbalans in het lichaam. Wanneer de harmonieuze relatie tussen yin en yang zijn verstoord kan de Qi niet meer vrijelijk stromen en wordt het lichaam ziek.

Het is algemeen bekend dat acupunctuur heilzaam kan werken bij medische aandoeningen als menstruatiekrampen, angsten, slapeloosheid, en spijsverteringsproblemen. Daar houden de zegeningen van de acupunctuur nog niet op. In de volgende paragraaf behandelen we een aantal andere voordelen.

Wat is de waarde van acupunctuur voor je persoonlijk leven?

Naast het bestrijden van ziektes en kwalen zijn er nog veel andere voordelen van het ondergaan van regelmatige acupunctuurbehandelingen. Acupunctuur reingt het lichaam; het helpt je lichaam te ontgiften en zich van schadelijke afvalstoffen te ontdoen. Het is de meest effectieve methode om de yin en yang van je lichaam in evenwicht te houden. Regelmatige stimulatie van de acupunctuurpunten houden je lichaam in evenwicht en je voelt je daardoor gezonder en energieker.

De meerderheid van de musculoskeletaire problemen kan ook met acupunctuur bestreden worden. Die vervelende pijn in je nek en je lage rug die maar niet weg wil gaan, die stijve schouder en die tennisarm – acupunctuur is voor veel aandoeningen de oplossing gebleken. Zelfs arthritis en trauma’s kunnen succesvol met accupunctuur worden bestreden.

Een andere toepassing van de acupunctuur is het helpen bij de revalidatie van patiënten die een attack hebben gehad. Acupunctuur helpt bij herstel van de spieren, die na een attack vaak minder krachtig zijn. Ook als je moeite met slikken hebt of regelmatig problemen met de spijsvertering en stoelgang hebt, zou je je eens moeten laten informeren over de mogelijkheden van acupunctuur.

Wat zijn de beperkingen van acupunctuur?

Er zijn natuurlijk ziektes die niet door deze oude vorm van geneeskunde kunnen worden behandelt. Er zijn ziektes waar een diepgaand medisch onderzoek en langdurige behandeling noodzakelijk zijn. Laat je altijd goed informeren en raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts. Acupunctuur staat machteloos tegenover infectieziekten. Ziektes die veroorzaakt worden door een bacterie of een virus dienen behandeld te worden met anti-biotica. Uiteraard kan de acupunctuur ook niet helpen bij een gebroken been, arm of heup. Acupunctuur kan nooit de vervanging van een noodzakelijke chirurgische ingreep zijn.

Het is in alle gevallen het beste het een te doen en het ander niet te laten. De acupunctuur en de moderne geneeskunde kunnen prima naast elkaar bestaan en elkaar aanvullen.

About the author

admin