Supplementen en Oefeningen

Naar Boven Kijkende Oeffening

Het staat nu wel vast dat acupunctuur een gezonde werking heeft op het lichaam. De meeste patiënten melden dat ze duidelijk verminderde eetlust hebben bij het gebruik van acupunctuur. Ook hadden ze minder trek in zoetigheid en snacks. In combinatie met bepaalde voeding, oefeningen en kruiden kan de werking zelfs verbeterd worden. Hieronder volgen een aantal combinaties.

Kruiden en geneeskrachtige voeding!

“GezondeTijdens de acupunctuurbehandeling voor gewichtsverlies wordt het gebruik van bepaalde kruiden en voedingsmiddelen aanbevolen. Deze bevorderen een gezonde spijsvertering, geven het lichaam energie, vergroten de Qi en verbeteren de afvoer van water, giftige stoffen en andere afvalstoffen uit het lichaam. Vooral levensmiddelen met een bittere en zure smaak zijn uitstekend geschikt om gewicht te verliezen. Daarentegen kunnen zoet, zout en vet voedsel beter worden vermeden.

Voedingstips en veranderingen in je levensstijl!

Zoals al eerder vermeld, is het noodzakelijk als je echt goed en blijvend gewicht wilt verliezen, om je hele levensstijl permanent aan te passen. Daarin kunnen een goede verandering in je eetpatroon en bepaalde oefeningen een belangrijke rol spelen. De acupuncturist kan je helpen met voedingswaarde counseling. Ook kan hij adviseren bij een verandering in je eetpatroon die je helpt gezonder te leven en die bovendien op lange termijn vol te houden is. Een advies dat vaak wordt gegeven is het aannemen van een eetpatroon dat hoog is in vezelgehalte, laag in vet en een matige hoeveelheid aan koolhydraten. Vetarme proteïne is vaak de beste keus als vervanging. Door op een andere manier te gaan eten en niet te kiezen voor een crash dieet, zal je merken dat je blijvend afvalt en niet gaat jojoën.

Verminderen van stress en bewegen!

“Tai

Andere belangrijke instrumenten die je kunnen helpen om af te vallen, zijn stress reductie technieken en een matig fitness regime. De acupuncturist kan verschillende stress reductie technieken aanbevelen. Deze kunnende volgende onderdelen bevatten: ademhalingsoefeningen, Tai Chi, yoga, meditatie of bio feedback. Omdat het de bedoeling is dat de patiënt zijn gewicht blijvend verliest, is het het beste om te kiezen voor een programma met oefeningen. Zo verlies je niet alleen gewicht maar blijf je ook op gewicht. Je zou kunnen beginnen met het starten van een programma van drie keer per week veertig minuten. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn, wandelen, joggen of fietsen kan al voldoende zijn. Na een paar weken zul je merken dat je uithoudingsvermogen is vergroot. Daarna kun je de oefeningen uitbreiden tot vijf keer per week. Probeer dan elke dag even te wandelen. Je kan deze work out tevens uitbreiden met aerobische oefeningen, zoals een aerobics les, fietsen, op de loopband of steppen. Je kan ook met gewichten werken. Het is een goed idee om dan met vrije gewichten te beginnen. Start met dumbells van drie pond en doe twee tot drie sets arm curls per week. Als je traint met niet te zware gewichten, zul je niet opgepompt raken, maar een slank gespierd postuur krijgen. Het helpt je bovendien bij het verminderen van lichaamsvet en versterkt en bouwt je botmassa uit. Dit leidt tot een vermindering van het risico van osteoporose. Kies zelf wat het beste bij je past. De bedoeling is dat je het leuk vindt, zodat je het zo lang mogelijk volhoudt. Op die manier verlies je de meeste kilos.

Chinese kruidengeneeskunde en supplementen!

Als je voedingssupplementen wilt gebruiken is het belangrijk om die goed te kiezen. Ze moeten passen bij je leefwijze en lichaam. Elk mens heeft een ander metabolisme en dus verschillende behoeften aan voedingsstoffen. Onder voedings supplemten verstaan we onder meer vitaminen, mineralen, kruiden, anti-oxidanten, phyto chemische stoffen en nutraceuticals. Deze helpen bij het ondersteunen van je dieet programma en helpen jou om jou bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Tevens geven ze het lichaam kracht, energie en verdediging. Zo wordt de gezonde levensstijl die je je hebt aangenomen perfect gehandhaafd.

Er zijn veel dieet- en eetlust remmende producten op de markt. Toch is er een oude Chinese kruidenformule beschikbaar die zeer effectief blijkt te zijn. Het heet Bao Hij Wan en het zijn aangenaam smakende kauwtabletten. Ze bevorderen de spijsvertering en versnellen het afvalproces. De bestanddelen zijn als volgt.

  • Shan Zha (Fructus Crataegi): deze bevordert de spijsvertering van vetten en vlees. Zorgt ook dat je voedsel sneller wordt afgevoerd door je lichaam.
  • Shen Qu : verteert alcohol, rijst en azijn en zorgt dat voedsel snel wordt afgevoerd.
  • Lai Fu Zi (Sperma Raphani): verteert zetmeel als tarwe en brood.
  • Ban Xia (Pinellia), Chen Pi (Mandarine Peel) en Ful Ling (Poria Cocos): lost vocht op zorgt voor afvoer van voedsel uit het lichaam.
  • Lian Qiau (Fructus Forsythiae): Helpt maag warmte te verminderen. Dit kan veroorzaakt worden door voedingsresten die achterblijven in de maag.

“Kruiden”Deze beroemde kruiden formule kan het beste gedronken worden als thee. Je kan eventueel andere kruiden als kardemom, magnolia of schors toevoegen, als er sprake is van gas in de buik. Als er constipatie in het spel is, kun je een zacht laxerend middel als Sperma Pruni of Huo Ma Ren gebruiken. Een belangrijk onderdeel van de Chinese geneeskunde is dat de patiënt op de juiste wijze gediagnosteerd wordt. Zo wordt de patiënt met de juiste kruiden behandeld en wordt het natuurlijk evenwicht van het lichaam niet verstoord. Mocht het lichaam het voedsel niet kunnen afvoeren, dan kan er sprake zijn van een maag deficiëntie. Dan zou je nog andere kruiden kunnen toevoegen zoals Codonopsis om de maag energie in balans te brengen. Dit helpt ervoor dat je eten op de juiste wijze via het spijsverteringskanaal verteerd wordt.

Buik massage en ademoefening!

“SupplementenAls je je eetpatroon en levensstijl goed hebt veranderd en succesvol gewicht hebt verloren, kan het een idee zijn om nog extra oefeningen te doen. Het gaat hier om je ademhaling en abdominale oefeningen. Zo kun je gebruik maken van de acupunctuur meridianen, ofwel energielijnen van het lichaam, om je lijf te ontspannen en de spijsvertering te stimuleren.

De punten op de buik kunnen helpen bij de verbetering van de spijsvertering, de opname van voedsel en een bevordering van de darmwerking. De abdominale punten kunnen worden gestimuleerd door middel van massage of door buik ademhaling. Hierbij gebruik je je buik bewust en maak je bewegende in en uitademingen met elke zucht. Als je een diepe ademhaling ook nog visualiseert, kan dit de werking nog extra versterken. Het kan gebruikt worden als een instrument voor het in bedwang houden van de honger en onbedwingbare trek.

Doe het volgende: ’s ochtends voordat je opstaat, moet je diep ademhalen terwijl je op je buik ligt. Doe dit een paar minuten lang. Dit stimuleert de maag, milt, nieren en energie lijnen die allemaal gevestigd zijn in de buik regio. Je spijsvertering zal verbeteren en alle organen zullen beter gaan functioneren. Ook begin je de dag met meer energie en voel je je beter.

Een andere manier om deze organen in het maaggebied te stimuleren, is om met je vinger druk uit te oefenen in de vorm van een massage. Volg de lijn die loopt naar je dikke darm. Je kan deze massage ’s ochtends en ’s avonds in bed doen. Het zachtjes stimuleren van al deze punten in je buik zal niet alleen je spijsvertering bevorderen. Het zorgt ook voor een goede hormoonhuishouding in je lichaam.

Drukpunten!

Er zijn drie voornaamste punten op het lichaam die je het beste elke dag kan stimuleren. Doe dit elke dag gedurende twee minuten. Dit zal de algehele gezondheid, maar ook de spijsvertering, ontspanning en kracht bevorderen. Deze punten zijn de volgende. Ten eerste nummer 4, de spijsverteringsorganen(HEGU). Ten tweede nummer 6,het hoofd (Neiguan).

Als derde punt, nummer 36, de maag (Zusanli). Als deze punten elke dag twee minuten lang krachtig worden ingedrukt, kan dat zorgen voor een zelf-genezende behandeling van het lichaam.

“Drukpunten”

Er kunnen geen garanties worden gegeven dat je met acupunctuur gewicht verliest. Toch zal de gemotiveerde patiënt die de tijd neemt voor zo’n behandeling merken dat het helpt. En bovendien tevreden zijn met de resultaten die behaald worden binnen een redelijke termijn.

Acupunctuur en oosterse geneeskunde is een kunst. Het duurt echter jaren om deze wetenschap onder de knie te krijgen.