Afvallen Met Acupunctuur

Acupunctuur naaldpunten voor gewichtsverlies

Wegen Weegschaal
Written by admin

Meer en meer mensen hebben het elke dag moeilijk om gewicht te verliezen. Of ze nu kiezen om dit te doen vanwege esthetische of gezondheidsredenen, een ding blijft hetzelfde: afvallen is moeilijk. Omdat gewichtsverlies moeilijk is, zijn er veel mensen die de ene afslankingsmethode na de andere proberen. En dat is de reden waarom er tal van rage-diëten, programma\’s en producten op de markt zijn. Samen met de talrijke diëten, producten, programma\’s en behandelingen op de markt, laat acupunctuur ook van zich horen als een behandeling voor de controle van gewichtsverlies.

Acupunctuur, ben je zeker?

Acupunctuur wordt al eeuwenlang gebruikt om tal van kwalen te behandelen. Het exacte mechanisme van de redenen waarom deze behandeling werkt zijn nog steeds onbekend. Wat uiteraard bekend is, is dat tijdens een behandeling, naalden worden ingebracht in specifieke punten op het lichaam van een persoon. Daardoor wordt er endorfine vrijgegeven. De endorfine die vrijkomt zorgt voor een ontspannend en kalmerend effect dat een persoon kan helpen omgaan met angst, stress en frustratie. Dit kan helpen om overeten en eetbuien te remmen. Endorfines staan er ook om bekend het hormonale systeem van een persoon te beïnvloeden, evenals het spijsverteringsstelsel. Dit kan de organen van het lichaam in evenwicht brengen en het welzijn van het lichaam beïnvloeden. Endorfine kan ook een rol spelen op iemand’s wilskracht en op het metabolisme.

Hoe acupunctuur voor gewichtsverlies werkt

Acupunctuur werkt niet zo dat je na een aantal behandelingen al meteen gewicht verliest. Acupunctuur maakt het je alleen gemakkelijker om gewicht te verliezen, samen met een goede voeding en lichaamsbeweging. Alvorens te beginnen met acupunctuur, zal je eerst moeten praten met je acupuncturist jouw gewichtsproblemen en de oorzaken ervan bespreken. De kans bestaat, dat je gewoon te zwaar bent als gevolg van een bepaald patroon van teveel te eten. Dit kan aan je pols en andere delen van je lichaam gecontroleerd worden. Dit is om aanwijzingen te vinden waarom je steeds zoveel aankomt en het gewicht er ook aanhoudt.

Met de informatie die jouw acupuncturist verzamelt, bedenkt hij vervolgens een behandelingsmethode met behulp van een combinatie van de punten van het lichaam, evenals oorpunten. De Chinezen gebruiken al eeuwen ooracupunctuur en deze zijn specifieke oor-acupunctuurpunten die nuttig en belangrijk zijn voor de behandeling van gewichtsverlies:

  • Mond – dit punt is voor de persoon die impulsief eet, of teveel praat of rookt.
  • Honger – dit punt controleert in het algemeen de eetlust.
  • Maag – dit punt is voor de constante knabbelaar, die constant eet zelfs nadat hij/zij vol zit.
  • Shenmen – dit is een kalmerend punt, dat goed is voor angst, onzekerheid, frustratie of woede, wat ertoe kan leiden dat een persoon teveel eet.
  • Long – dit is een punt voor voedsel verslaafden of mensen die houden van snoep en chocolade.
  • Bijnier en ovarium – deze drukpunten zijn voor vrouwen die in gewicht toenemen tijdens en voorafgaand aan de menstruatie.
  • Endocriene – dit punt is voor de gewichtstoename als gevolg van het vasthouden van water.
  • Schildklier – dit punt is voor mensen met een traag metabolisme
  • Spleen – dit punt is voor suiker en hormonale onevenwichtigheden.
  • Nieren – dit punt is ook voor het vasthouden van water evenals hormonale onevenwichten die kunnen leiden tot gewichtstoename.

Dit zijn slechts een paar nuttige punten die worden gebruikt in acupunctuur om te helpen bij de behandeling van gewichtsproblemen. Bezoek uw dichtstbijzijnde acupuncturist vandaag en overleg uw afslankingsprobleem met hem of haar.

About the author

admin