Acupunctuur En Gezondheid

Voordelen van acupunctuurbehandelingen voor bodybuilders en andere atleten

Man Opdrukken
Written by admin

We weten allemaal dat acupunctuur goed is voor een breed scala van omstandigheden en ziekten. Mensen met artritis voelen zich beter met acupunctuur. Acupunctuur kan worden gebruikt als een begeleidende therapie voor mensen met sinusitis of allergische rhinitis. Acupunctuur is ook ideaal voor diegenen die willen afvallen. Maar wist je dat ook bodybuilders en andere sporters voordeel kunnen hebben bij deze behandeling?

Acupunctuur voor bodybuilders en atleten – Ben je zeker?

Misschien zie je het verband niet tussen bodybuilding, training, sport en acupunctuur. Als we denken aan acupunctuur, wordt natuurlijk meestal gedacht aan zieke mensen die alternatieve medicatie uitproberen. Maar dit is niet helemaal terecht. In feite is het basisprincipe van deze medische behandeling weer een evenwicht te vinden. Het lichaam en de energie (Qi) die erin stroomt, moeten opnieuw op elkaar afgestemd worden.

Bodybuilders kunnen zeker profiteren van regelmatige acupunctuursessies. Atleten die trainen voor aerobics, competitiesport, outdoor training, gevechtsporten of eigenlijk iedereen die regelmatig inspannende activiteiten levert. Hier zijn een aantal voordelen van acupunctuur voor bodybuilders en atleten.

Acupunctuur heelt wonden en vermindert pijn

Verwondingen kunnen zich gemakkelijk voordoen als een persoon lichamelijke activiteiten verricht. Pijnstillers kunnen de pijn verminderen of elimineren, maar ze genezen de verwondingen niet. Acupunctuur werkt als een tweezijdig zwaard door blessures te genezen. Tegelijkertijd vermindert het de pijn. Bij deze verwondingen rekenen we ook spierverrekkingen, verrekkingen van ligamenten, gewrichten en pezen, scheen spalken en dergelijke. Bij de behandeling van deze letsels, voorkomt men ook de latere ontwikkeling van artritis. Artritis is een chronische aandoening die meestal veroorzaakt wordt door sport gerelateerde blessures.

Masseren kan pijn in pezen en spieren helpen ontspannen en verlichten. Acupunctuur gaat echter verder dan pijn stillen omdat het hele proces het lichaam versterkt om zichzelf te genezen. Acupunctuur versnelt het genezingsproces. Het stopt krampen of zwellingen en verbetert de bloedsomloop. Het stimuleert ook de productie van hormonen in het lichaam om pijn en ontstekingen te stillen.

Acupunctuur verbetert de lichamelijke prestaties

Deze logica is eenvoudig: als het lichaam gezond is, werkt het goed. Acupunctuur past in het plaatje omdat het de actie is die het lichaam helpt reinigen. Regelmatige acupunctuur helpt de lichaamsorganen te reinigen. Het helpt ook om toxines, die zorgen voor spanning en stress, te elimineren. Acupunctuur zuivert de trajecten van de 14 lichaamsmeridianen. Daardoor vloeit Qi (de levensenergie) moeiteloos door iedere cel, weefsel en orgaan van het lichaam. Acupunctuur houdt het hele lichaam evenwichtig en fit. Natuurlijk hebben bodybuilders gezonde organen nodig om beter te presteren. Hetzelfde geldt ook voor andere atleten.

Moet je acupunctuur proberen?

Het is best mogelijk dat je als atleet of bodybuilder iets natuurlijk wil proberen om de prestaties van je lichaam te verbeteren. Acupunctuur kan je beste gok zijn. Misschien wil je ook natuurlijke kruiden gebruiken samen met jouw acupunctuurbehandeling. De natuurlijke kruiden zijn meestal een onderdeel van het pakket uit de Traditionele Chinese Geneesmiddelen. Ze verschillen van synthetische geneesmiddelen of steroïden, die omstreden zijn in de sportwereld. Vanwege zijn positieve effecten op het lichaam, kan je overwegen om acupunctuur in te lassen als onderdeel van jouw bewegings- en gezondheidsregime.

About the author

admin