Afvallen Met Acupunctuur

Acupunctuur en gewichtsverlies

Acupunctuur Aanbrengen
Written by admin

5000 jaar geleden ontdekten de Chinezen genezing en het verlichten van pijn door middel van stenen op een bepaald lichaamsdeel te wrijven. Zij geloven dat er twee energieën zijn in het lichaam van een persoon – yin en yang. Om gezond te zijn en een evenwichtige conditie te hebben, dienen deze energieën ook in harmonie te zijn.

Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur, een andere vorm van geneeskunde, draait op de theorie dat het lichaam wordt gecontroleerd door twee energieën – Yin en Yang. Deze energieën lopen door wegen bekend als \”acupunctuur punten\”. Meer dan 350 acupunctuur punten zijn bekend in het menselijk lichaam. Een verstoring in de balans van deze twee energieën betekent een aandoening of ziekte. Anders is het lichaam in een gezonde toestand.

Naalden worden ingevoegd in de huid met als doel het raken en stimuleren van de acupunctuurpunten om de energie in evenwicht te houden. Deze naalden zijn wegwerpbaar, hypoallergeen en ze worden in steriele toestand bewaard. Er worden ook verschillende maten gebruikt voor de verschillende delen van het lichaam.

Acupunctuur voor gewichtsverlies

Er is geen instante oplossing voor gewichtsverlies. De traditionele formule van dieet plus lichaamsbeweging zal altijd de meest effectieve manier zijn om geleidelijk en permanent gewicht te verliezen. Acupunctuur kan echter ook gewichtsverlies ondersteunen. Recente studies hebben aangetoond dat acupunctuur helpt bij de bevordering van gewichtsverlies. Sinds acupunctuur fysieke, mentale en emotionele genezing van het menselijk lichaam ondersteunt, kan acupunctuur vervolgens worden toegepast als ondersteunende therapie om gewicht te verliezen.

Hoe kan acupunctuur helpen?

  • Acupunctuur helpt bij de regulering van de stofwisseling. Onregelmatig eten, veel eten en zelfs schildklierstoornissen vertragen het metabolisme. Acupunctuur stimuleert de schildklier en endocriene klieren ter verbetering van de stofwisseling van het lichaam.
  • Gewone acupunctuur beheert hunkeren naar voedsel. Steun van acupunctuur vergemakkelijkt het zich ontdoen van begeerten en verhoogt de wilskracht om ze te veroveren.
  • Acupunctuur bevordert een goede spijsvertering. Crash diëten, onregelmatige eetgewoonten en overdreven vettige of dikmakende voedingsmiddelen leiden tot indigestie. Opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, constipatie of diarree zijn allemaal tekenen dat het spijsverteringssysteem uit balans is. Acupunctuur kan helpen met de balans van de spijsverteringsorganen en zorgt voor een goede verdeling van de voedingsstoffen uit het ingenomen voedsel.
  • Het houdt het lichaam schoon. Acupunctuur behandelingen tijdens het gewichtsverlies vergemakkelijken het reinigen van het lichaam. Toxinen die zijn opgebouwd door de tijd als gevolg van overgewicht en vetweefsel veroorzaakt vermoeidheid, acne en verdriet. Deze kunnen worden opgeheven door middel van acupunctuur, al dan niet in een gewichtsverlies programma.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het doel van de patiënt voor het verliezen van gewicht bepaalt het vereiste aantal acupunctuur behandelingen. De inzet en de vastberadenheid, de snelheid en de levensstijl helpen ook bij het vinden van de benodigde hoeveelheden sessies om gewichtsverlies te vergemakkelijken. Zodra gewichtsverlies zichtbaar wordt, zal het aantal sessies geleidelijk afnemen. Wanneer het gewenste gewicht reeds is bereikt, wordt er een aanbevolen aantal van acupunctuur sessies gevolgd om gewicht te onderhouden en te beheren.

Het is belangrijk om iemand te helpen bij het toezicht op aanwijzingen tijdens gewichtsverlies. Een acupuncturist kan helpen bij de behandeling van eventuele negatieve symptomen als het natuurlijk ritme van het lichaam wordt hersteld. Acupunctuur is een prachtige manier om een betere gezondheid en gewichtsverlies te bereiken.

About the author

admin