Afvallen Met Acupunctuur

Traditionele Chinese Geneeskunde voor gewichtsverlies

Kruiden en Naalden
Written by admin

Het is zelden dat men Chinese mensen ziet die dik of zwaarlijvig zijn. Of deze verklaring nu waar of niet waar is, de Chinese mensen houden van eten. De Chinezen besteden tijd aan het bereiden van voedsel, het praten over eten en het eten zelf. Het geheim van hun slanke figuren is eigenlijk helemaal geen geheim. Hun cultuur behelst de regels van hun eetgewoonten en ze gebruiken ook traditionele kruiden en behandelingen. Ze doen dit niet omdat ze slank willen zijn, maar omdat ze de nadruk leggen op een evenwichtig leven.

Chinese kruiden voor gewichtsverlies

Een bijzondere doelstelling van mensen die wensen af te vallen is het versnellen van hun stofwisseling. De verhoging van het metabolisme zal toestaan dat de energie die wordt verbruikt door het lichaam wordt benut, waardoor er minder calorieën worden opgeslagen en meer verbruikt worden. Er is een mengeling van Chinese kruiden die gericht is op het stimuleren van het metabolisme van het lichaam.

Afslankingskruiden werden door de Chinezen opgedeeld in drie categorieën.

• De eerste categorie kruiden is een 2 in 1 pakket. Het eerste voordeel is dat het helpt bij het verwerken van vet. De tweede wet is dat het voorkomt dat de ongezonde vetten en vloeistoffen zich opbouwen in het lichaam. Deze kruiden bevatten citrus auruntium, meidoorn bessen, onrijpe schillen van citrusvruchten en magnolia
• De tweede categorie van kruiden verhoogt de functies van de stofwisseling van het lichaam. Het doet dit door de Qi en yang energie van het lichaam te verhogen. Ginseng, kaneel en gember zijn de drie meest populaire kruiden die tot deze categorie behoren.
De bovengenoemde kruiden ondersteunen gewichtsverlies, ze bevorderen ook de verlenging van een dieet, lichaamsbeweging en een gezonde spijsvertering
• De derde categorie van afslankingskruiden fungeren als natuurlijke eetlustremmers. Deze kruiden hebben een bittere smaak. Ze werken door het verminderen van ontstekingen en zure aandoeningen die aanwezig zijn in het lichaam. Deze situatie is verantwoordelijk voor iemand’s hunkeren naar eten. Scute, coptis, rabarber en munt zijn slechts enkele voorbeelden die tot deze categorie behoren.

Dieet en levensstijl

Meditatie in de vorm van Qi Gong of Tai Qi, is een normale routine bij de Chinezen. In feite wordt het beschouwd als een fundamenteel onderdeel van het dagelijks leven in China. De meeste Chinezen nemen de tijd om dagelijks stretching of ademhalingsoefeningen te doen, zo mogelijk in de open lucht met de voeten die de aarde aanraken bij het beginnen van de dag. Deze regeling van acupunctuur / acupressuur, Tai Qi, en kruidenpreparaten, samen met een gezonde voeding en levensstijl, creëren een compleet beeld van traditionele Chinese geneeskunde.
Kortom, het gebruik van Chinese kruiden ondersteunt gewichtsverlies door het creëren van een efficiëntere stofwisseling, de verbetering van het energieniveau van het lichaam, het bevorderen van een gezonde spijsvertering, samen met een positieve geestelijke gemoedstoestand. Om echt te profiteren van de Chinese kruiden voor gewichtsverlies, moet de persoon zich aan een gezond dieet en lichaamsbeweging houden.

About the author

admin