Afvallen Met Acupunctuur

Sommige veelvoorkomende acupunctuur behandelingen voor gewichtsverlies

Grote Broek
Written by admin

Dieet en lichaamsbeweging zijn essentieel in elk afslankingsprogramma. De meerderheid van de mensen die een acupunctuur behandeling ondergaan, hebben vooraf ook diëten en lichaamsbewegingsroutines gekregen. Acupunctuur verlicht dieetproblemen zoals angst, en begeertes. Het zal u ook de wilskracht geven om u te houden aan het regime, samen met steun bij het gewichtsverlies.
Acupunctuur naalden inbrengen aan de buitenkant van verschillende delen van het lichaam kan steun bieden aan gewichtsverlies. Dit gebeurt door de persoon een gevoel van zekerheid te geven en het verlangen naar verwennerijen en voedsel te onderdrukken. Acupunctuur kan ook helpen met het metabolisme en daarbij het lichaam op de meest efficiënte wijze van voedsel laten gebruik maken in plaats van het op te hopen als vet. Acupunctuur is een aanvullende therapie. Maar acupunctuur is succesvol bij het verstrekken van een eenvoudigere manier om gewicht te verliezen en te behouden als de patiënt graag van levensstijl wilt veranderen.

Hier zijn een aantal veel gebruikte acupunctuur behandelingen die mensen ondergaan om gewicht te verliezen.

Oor nieten

Oor nieten is in snel tempo een trend in de afslankingssector geworden. Dit is een Amerikaanse innovatie tot acupunctuur, maar in tegenstelling tot lichaam acupunctuur, is het vaak niet succesvol en gevaarlijk. Slechts twee punten – een in het bovenste buitenste deel van elk oor – worden bij deze methode gebruikt in vergelijking met de tien of twintig punten die in de normale acupunctuur behandelingen gebruikt worden. Het kraakbeen van het oor herstelt zich na een wonde niet en heeft weinig weerstand tegen infecties. Nietjes die voor vele dagen in het oor blijven zitten, veroorzaken vaak een infectie. Soms vallen ze uit en komen ze terecht in het oorkanaal. Daar kunnen ze schade aan het trommelvlies of andere structuren veroorzaken

Lichaam acupunctuur

Dit is acupunctuur die uitgevoerd wordt op twee belangrijke acupunten – de RN4-Guanyuan (versterkt de nieren) en de SP6-Sanyinjiao (versterkt de milt). Deze acupunten versterken verschillende delen van het lichaam. Naast deze belangrijkste acupunten, zijn er drie tot vier bijkomende acupunten toegevoegd, gebaseerd op de eetgewoonten en patronen van een persoon. Elke behandeling bestaat uit naalden voor ten minste een uur tijdens elke behandeling. De behandelingen gebeuren om de dag en omvatten allen bij elkaar vijftien sessies.

Electroacupunctuur

Het tweede type van lichaam acupunctuur is in principe electroacupunctuur. De 2 belangrijkste acupunten in verband met gewichtsverlies, de S25 – Tianshu en SP15 Daheng zijn met elkaar verbonden door een electroacupunctuur apparaat. Het apparaat wordt ongeveer vijftien tot twintig minuten per dag gebruikt. Elke behandeling moet om de dag uitgevoerd worden voor ten minste tien keer.

Moxibustion

Moxibustion is een behandeling waar beoefenaars gebruik maken van moxa (Bijvoet kruid) op warme gebieden en acupunctuur plekken van het lichaam. Dit heeft het stimuleren van de stroom door de punten als doel en het induceren van een soepeler stroom van bloed en qi. Wanneer qi en bloed gestaag door het lichaam stromen, werkt het efficiënter. Beoefenaars geloven dat Moxibustion bijzonder nuttig kan zijn bij de behandeling van hardnekkige problemen, \”ontoereikende” situaties en gerontologie. Van Moxa wordt geloofd dat het een nieuwe kracht toevoegt aan het lichaam en zowel omstandigheden van overschot als tekort kan aanpakken.

About the author

admin