Afvallen Met Acupunctuur

Acupunctuur om af te vallen: feit of fictie?

Nadenken
Written by admin

Zwaarlijvigheid is een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen die de wereldbevolking momenteel teisteren. Een triest feit is dat zwaarlijvigheid niet alleen voorkomt bij volwassenen maar ook bij kinderen. Er zijn talrijke oorzaken voor zwaarlijvigheid en er zijn eveneens tal van nadelige gevolgen. Afgezien van de aantasting van het uiterlijk van de persoon, kan het ook leiden tot veel gezondheid gerelateerde problemen. Daarom wordt de mensen aangeraden hun gewicht onder controle te houden.

De strijd om gewicht te verliezen is begonnen

Momenteel beginnen meer en meer mensen te begrijpen welke complicaties samengaan met overgewicht en zwaarlijvigheid. Daarom worden meer en meer mensen zich ook bewust van hun lichaamsgewicht. Mensen gaan naar sportclubs, trainen in parken, proberen te diƫten of gaan zelfs tot het uiterste en ondergaan operaties. Acupunctuur voor gewichtsverlies wordt ook snel een zeer populair alternatief bij gewichtsverlies. Het is nu een van de meest populaire methoden want het is relatief veilig en ook doeltreffend.

Net als elke andere behandeling of therapie voor gewichtsverlies, geeft acupunctuur ook aanleiding tot enige twijfels. Werkt het? Is acupunctuur voor gewichtsverlies louter fictie, of is het een vaststaand feit? Zullen we onze tijd verspillen met naalden in onze huid te laten prikken, of is het de tijd en het geld waard?

Een snelle blik op acupunctuur

Voordat we deze vraag beantwoorden, zullen we eerst even moeten kijken wat acupunctuur inhoudt. Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeskundige behandeling die in China al duizenden jaren wordt gebruikt. Bij deze behandeling worden dunne naalden gebruikt. Deze worden op strategische punten via de huid op verschillende diepten worden ingebracht. Het menselijk lichaam heeft ongeveer 2000 acupunctuurpunten. Elk punt correspondeert met een orgaan of orgaan-systeem, of heeft zijn eigen helende kenmerken. Daarmee wordt acupunctuur gebruikt voor een breed scala van omstandigheden, kwalen en ziekten. Van interne problemen zoals nieraandoeningen tot emotionele problemen zoals depressies.

Acupunctuur voor gewichtsverlies

Met deze gegevens kunnen we nu beginnen te begrijpen hoe acupunctuur werkt voor gewichtsverlies. Acupunctuur werkt en helpt een persoon om op een natuurlijke manier gewicht te verliezen. Wanneer de dunne naalden worden ingevoegd op specifieke punten, stimuleert dit het lichaam om endorfine vrij te geven. De stijging van endorfine in het lichaam ontspant en kalmeert dan het lichaam. Deze stof controleert in feite eetbuien, overmatig eten en dergelijke. Endorfine kan angst, frustratie en stress verlichten. Deze zijn de belangrijke oorzaken van overeten. Acupunctuur helpt ook de eetlust te beteugelen.

Afgezien hiervan helpt acupunctuur bij het verhogen van het metabolisme van het lichaam. Het verbetert ook de bloedsomloop van het hele lichaam en geeft ook energie. Met deze resultaten is het zeer eenvoudig om in te zien dat acupunctuur veelbelovende effecten kan hebben op het lichaam.

Het is echter belangrijk op te merken dat de Chinezen die al eeuwenlang acupunctuur beoefenen ook gebruik maken van kruiden tijdens de behandeling. Ze vullen dit aan met een gezonde voeding en veel beweging. Als we dat vertalen naar de moderne omgeving van vandaag, zou dat betekenen dat de effecten van acupunctuur slechts zo goed zijn als het leven dat je leidt. Dit betekent dat om de beste resultaten te bekomen met acupunctuur, de juiste voeding, lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl moeten gevolgd worden.

About the author

admin