Afvallen Met Acupunctuur

Wat verklaart het succes van acupunctuur in Tacoma?

Ying en Yang Acupunctuur
Written by admin

De concurentie binnen de gezondheidszorg is tegenwoordig hevig. Ziekenhuizen bieden steeds weer nieuwe behandelingen aan en patiënten kunnen vaak uit meerdere behandelingen kiezen voor het bestrijden van hun ziekte. Het is niet meer zoals vroeger toen je niets te kiezen had en je de standaardbehandeling kreeg die er nu eenmaal voor je ziekte was.

Tegenwoordige zijn er talloze mogelijkheden. Je kunt kiezen voor de reguliere, wetenschappelijke behandeling en medicatie of je kunt je laten behandelen door bijvoorbeeld een chiropracter. Een andere, steeds populairdere behandelwijze is de acupunctuur.

Acupunctuur is een vorm van traditionele Chinese geneeskunde waarin het lichaam weer in balans wordt gebrahct zodat de energie die nodig is de ziekte te bestrijden weer vrij door het lichaam kan stromen en het lichaam kan herstellen en gezond maken. Acupunctuur richt zich niet alleen op de symptomen maar op het hele lichaam en is in die zin volledig holistisch.

Enkele belangrijke punten over acupunctuur die je zou moeten onthouden!

Accupunctuur heeft vele voordelen en is effectief gebleken bij het behandelen van onder meer patiënten die leden onder de volgende aandoeningen:

 • Hoofdpijn
 • Migraine
 • Spijsverteringsproblemen
 • Ademhalingproblemen
 • Nerveusiteit
 • Slapeloosheid
 • Spierziekten
 • Musculaire aandoeningen
 • Gynealogische aandoeningen
 • Arthritis
 • Verkoudheid

Voor je aan een acupunctuurbehandeling begint is het belangrijk een aantal dingen te bedenken. Een veilige en effectieve behandeling staat of valt met de juiste voorbereiding. De onderstaande aandachtspunten kunnen je daarbij helpen:
1.Informeer altijd je huisarts als je van plan bent een alternatieve vorm van behandeling zoals acupunctuur te ondergaan.
2.Laat je informeren over de procedure van de behandeling en wat er met je gaat gebeuren.
3.Doe zelf onderzoek naar je aandoening en zorg dat je de kennis paraat hebt.
4.Als je van plan bent voor langere tijd acupunctuursessies te ondergaan, zorg er dan voor dat je de meest betrouwbare en gekwalificeerde acupuncturist in de buurt uitkiest.
5.Neem contact op met je verzekering en ga na of acupunctuur vergoed wordt.

Acupunctuurnaalden: zijn die wel veilig?

Er doen veel wilde verhalen over acupunctuurnaalden de ronde, maar maak je geen zorgen; de naalden die gebruikt worden zijn gekeurd en mogen alleen gebruikt worden door gediplomeerde acupuncturisten.

Een goed acupuncturist gebruikt alleen naalden die gegarandeerd niet-toxisch zijn het keurmerk van een gediplomeerd acupuncturist hebben. Uiteraard worden de naalden voor gebruik altijd gesteriliseerd. Acupuncturisten gebruiken trouwens tegenwoordig wegwerpnaalden die slechts voor een patiënt worden gebruikt. Zo wordt besmetting van patiënt op patiënt helemaal uitgesloten.

Over de risico’s van acupunctuur hoef je je geen zorgen te maken. Het is een veilige en effectieve vorm van alternatieve geneeskunde.

About the author

admin