Afvallen Met Acupunctuur

Behandel artritis met acupunctuur

Acupunctuur Knie
Written by admin

Artritis is een pijnlijke aandoening van de gewrichten die in verschillende vormen voor kan komen. Het is een aandoening die moeilijk te behandelen is, maar acupunctuur kan helpen bij het verzachten van de symptomen.

Acupunctuur is een behandelmethode die erom bekend staat pijn goed te kunnen verlichten, en daarnaast de bloedstoom in het lichaam te bevorderen. Dit is vooral gunstig bij de behandeling van arthritische symptomen zoals pijn en verminderde beweging in de gewrichten. Zoals gezegd zijn er drie vormen van artritis: osteoarthritis, reuma en jicht. De symptomen van alle drie de vormen zijn verschillend en zo zijn dus ook de behandelmethodes verschillend.

Osteoarthritis

Osteoarthritis is een gewrichtsontsteking die ook doorloopt in het bot zelf. Het kan veroorzaakt worden door slijtage van het kraakbeen door leeftijd of overmatig gebruikt. Symptomen zijn pijn, opgezwollen plekken en beperkte bewegingsmogelijkheden. Over langere tijd kan dit uiteindelijk uitmonden in permanente invaliditeit.

Binnen de Oosterse geneeskunde is deze aandoening een gevolg van Wind, Vocht, Koud, Hitte of Gebrek. De behandeling wordt vervolgens uitgevoerd via diverse acupunctuurpunten en de effectiviteit van de behandeling kan direct getest worden tijdens de behandeling.

In de westerse geneeskunde wordt deze aandoening veelal behandeld met ontstekingsremmende medicijnen, ook wel pijnstillers genoemd. Deze pillen verlichten de pijn, maar genezen niet het gewricht. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het de pijn verlicht zonder vervelende bijwerkingen te hebben.

Reuma

Bij reuma is het afweersysteem van het lichaam ontregeld, waardoor er ontstekingen in de gewrichten ontstaan. De ziekte komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en begint meestal tussen het veertigste en vijftigste levensjaar.

De symptomen van reuma zijn gezwollen, stijve, rode en pijnlijke gewrichten. De beweging van de gewrichten is beperkt en in de loop van de tijd kan misvorming ontstaan. In de Oosterse geneeskunde wordt reuma veroorzaakt door een van deze drie combinaties- Wind-Vocht- Koud Bi, Wind-Vocht- Hitte Bi, of een gebrekkig functioneren van de lever en nieren.

Wind-Vocht-Hitte Bi is de meest voorkomende oorzaak die zich door het hele lichaam heen bevind. De behandeling zal zich meer op de algehele gezondheid van de patiënt richten en het weer in balans brengen van de lichaamsenergie.

Jicht

Deze vorm van artritis is een gevolg van een teveel aan urine zuur kristallen in het gewrichtskraakbeen. Het begint meestal met de grote teen.

De behandeling met acupunctuur richt zich op symptomen zoals pijn en zwelling. Er wordt zowel gericht als algemeen behandeld zodat de balans in het lichaam weer terug gebracht wordt.

Acupunctuur draait om het deblokkeren of reguleren van de energiebanen in het lichaam. Als energie ergens geblokkeerd wordt kan het lichaam niet goed functioneren waardoor aandoeningen ontstaat.

Vaak worden in combinatie met acupunctuur Chinese kruiden toegepast. Dit bevordert de werking van de acupunctuur behandeling en kan ervoor zorgen dat de patiënt minder frequent hoeft te komen voor een behandeling.

About the author

admin