Afvallen Met Acupunctuur

Cosmetische Acupunctuur voor een Facelift

Acupunctuur Behandeling
Written by admin

Acupunctuur wordt al eeuwenlang voor cosmetische doeleinden gebruikt. Zowel Keizers als de crème de la crème van de samenleving gebruikten al acupunctuur om hun gezicht er jonger uit te laten zien.

Cosmetische acupunctuur staat ook wel bekend als acupunctuur facelift of gezichtsverjonging. Het wordt vaak als een behandeling aangeboden in chique spa’s en resorts. Het is een welkom alternatief voor cosmetische chirurgie, injecties en chemische peels, maar het geeft niet hetzelfde dramatische effect als een daadwerkelijke facelift.

Omdat je niet direct een verandering ziet met cosmetische acupunctuur vinden veel mensen dat het niet als een alternatief op de traditionele facelift gezien moet worden. De ware aanhanger van cosmetische acupunctuur gelooft echter dat het juist langer zou moeten duren voordat het effect zichtbaar is, omdat het ook jaren geduurd heeft voordat het in deze staat was.

Wat zijn de voordelen?

Cosmetische acupunctuur helpt bij het verminderen van fijne rimpeltjes en het maakt diepe rimpels zachter. Het is een gemakkelijke oplossing voor kraaienpootjes, rimpels, slappe nek, lachrimpels, fronsrimpels en stress rimpels. Het maakt de kaaklijn strakker en slappe huid eveneens strakker. Het vermindert hangende oogleden, donkere kringen onder de ogen of dikke ogen. Sommige mensen ervaren een glanzende huid en sterker uitkomende ogen.

Een cosmetische acupunctuur behandeling is echter goed voor het hele lichaam en niet alleen voor het uiterlijk. Zo verminderd het de stress in het lichaam, verhoogt acupunctuur het energie niveau en verminderd het slaapproblemen. Acupunctuur kan zelfs bijdragen aan gewichtsverlies.

Hoe werkt het?

Het gezicht heeft veel spieren en als deze mettertijd verslappen ontstaan problemen. Een behandelend acupuncturist lokaliseert deze verslapte spieren en behandeld de acupunctuurpunten van deze spieren. De haarfijne naaldjes worden tijdens de behandeling op strategische plekken in het gezicht geprikt, waardoor deze spieren gestimuleerd worden.

Door de naaldjes met beweging te manipuleren wordt de bloeddoorstroming bevorderd. Hierdoor kan de huid gemakkelijker collageen aanmaken waardoor de huid op het gezicht wat strakker wordt. Doordat de bloeddoorstroming verbeterd wordt komt er meer energie in het lichaam vrij.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Er is geen standaard behandelplan voor acupunctuur, en iedere kliniek zal een eigen behandelplan hebben. Ondanks dit zijn er wel algemene richtlijnen of doelstellingen, zoals algeheel welzijn, trek, fitness, stress niveau, eten en voedingspatroon. Het aantal behandelingen wordt hierop gebaseerd.

Een cosmetische acupunctuur behandeling zal gemiddeld 10 tot 25 behandelingen in beslag nemen. Afhankelijk van hoezeer je rimpels hebt of niet kan het resultaat langer of korter op zich laten wachten. Echter, al direct na de eerste behandeling is er zichtbaar resultaat. Het is wel belangrijk minstens 10 sessies te ondergaan zodat het effect op de lange termijn zal blijven bestaan.

De voordelen van een acupunctuur facelift kunnen wel 3 tot 5 jaar doorduren. Het kan zijn dat de behandelend acupuncturist aanraad periodiek een behandeling te ondergaan zodat de resultaten gehandhaafd kunnen worden. Omdat gezichtsacupunctuur vrij arbeidsintensief is kunnen de prijzen fors verschillen van een normale acupunctuur behandeling.

About the author

admin