Afvallen Met Acupunctuur

Bestrijd slapeloosheid met acupunctuur

Slapeloosheid oplossen met Acupunctuur
Written by admin

Om de volgende dag weer over genoeg energie te kunnen beschikken, is het belangrijk dat we voldoende slapen, om onze \’accu\’ weer op te kunnen laden. Lukt dat niet, dan heeft dat direct invloed op ons welzijn en ons gedrag.

Er zijn verschillende soorten slaapstoornissen. De een heeft ontzettende moeite met inslapen, de ander juist met doorslapen en weer de ander wordt veel te vroeg wakker. De term \’slapeloosheid\’ (insomnia) wordt gebruikt om aan te geven dat er een stelselmatig tekort is aan nachtelijke slaap. Hoeveel slaap iemand nodig heeft, verschilt per persoon. Er zijn mensen die maar drie uur slaap per nacht nodig hebben, weer anderen hebben minstens acht uur slaap nodig om zich een beetje mens te voelen. Bij het ouder worden komt het vaker voor dat we \’s nachts even wakker worden en daarna weer inslapen. Dat is beslist niet ongewoon of ongezond.

Oorzaken en gevolgen van slaapstoornissen:

Er kunnen allerlei dingen de oorzaak zijn van slaapeloosheid. Spanning thuis of op het werk, bezorgdheid (piekeren) of oververmoeidheid zijn de meest voorkomende oorzaken. Maar ook pijnklachten, alcoholgebruik of een onrustige slaapomgeving kunnen de nachtrust nadelig beïnvloeden. Mensen die in ploegendiensten werken of vaak internationaal reizen (jetlag) hebben vaak problemen met slapen omdat het natuurlijke bioritme verstoord is.

De gevolgen van deze nachtelijke verstoringen verschillen per persoon, maar over het algemeen zijn concentratieproblemen, prikkelbaarheid, vermindering van de eetlust en verlaging van de algehele weerstand de meest voorkomende gevolgen. Slaapmiddelen kunnen tijdelijk een oplossing bieden, maar het gevaar is dat ze verslavend kunnen werken.

Helpt acupunctuur bij slapeloosheid?

Vanuit de acupunctuur wordt slapeloosheid gezien als een verstoring van de energiebalans. In het bekende yin-yangsymbool staat de donkere helft, de yin-energie, voor rust (dus ook gedurende de nacht) en het lichte gedeelte, de yang-energie, voor actie (meestal gedurende de dag). Vanaf het moment van opstaan worden we actief (yang), maar in de loop van de dag wordt de yin-energie belangrijker. We bereiden ons langzaam voor op onze nachtrust. Dit is een volledig natuurlijk proces, maar als je veel aan je hoofd hebt kan deze natuurlijke balang eenvoudig verstoord worden. Hierdoor kun je niet slapen, met alle gevolgen van dien.

Diverse behandelmethodes.

Zoals hierboven gezegd zijn er dus diverse soorten slapeloosheid. Per ‘type’ wordt in de acupunctuur een onderscheid in behandeling gemaakt.

1)Moeite in slaap te vallen: De yang energie kan niet overvloeien in de yin energie.

2)Onderbroken slaap: Dit is het resultaat van hitte energie die vast zit in het lichaam.

3)Korter slapen: Door een onregelmatig leven wordt de yin energie in de nieren verstoord, waardoor je niet zo lang kunt slapen.

4)Zo veel dromen dat je continu wakker wordt: Een hart of lever dat uit balans is genereert teveel hitte. Hierdoor kunnen de hersenen niet ontspannen waardoor je de wildste dromen zult hebben.

5)Je kunt simpelweg niet slapen: Doordat je milt en je lever uit balans zijn heb je daar een bloedtekort, waardoor je niet kunt slapen.

Acupunctuur behandeling

Zoals bijna iedereen wel weet worden er bij acupuntuur hele dunnen naaldjes gebruikt. Elk mens heeft namelijk over zijn of haar hele lichaam en vlak onder de huid 722 acupunctuurpunten. De energiebanen in het lichaam komen op die plekken aan de oppervlakte. Deze energiebanen worden meridianen genoemd en ieder mens heeft er 14. Als je ergens last van hebt zoals in dit geval slapeloosheid, dan is er ergens een blokkade in je energiesysteem. Hierdoor worden afvalstoffen en negatieve energieën in je lijf onvoldoende afgevoerd, en ook kan je lichaam dan bepaalde nuttige energieën en belangrijke lichaamseigen stoffen onvoldoende aanmaken.

Door bepaalde meridianen te prikken wordt de energiebaan gedeblokkeerd. Vaak kun je na een aantal behandelingen al een heel verschil waarnemen.

About the author

admin