Afvallen Met Acupunctuur

Acupunctuur helpt je van je stress af

Gefrustreerde Zakenvrouw
Written by admin

Stress kan door veel interne en externe factoren veroorzaakt worden, en je zowel lichamelijk als geestelijk nadelig beïnvloeden. Acupunctuur is een veilige en effectieve therapie waarmee stress aan banden gelegd kan worden.

Wat is de oorzaak van stress?

Stress is een psychologische reactie op het dagelijkse leven. Mensen ontwikkelen dit mechanisme om op die manier om te kunnen gaan met een ‘gevaar’ of een ‘gevaarlijke situatie’. Wat mensen doen in dit soort situaties is hetzelfde als wat dieren doen in bedreigende situaties.

Stress zorgt ervoor dat bepaalde veranderingen in het lichaam plaatsvinden, zoals een snellere hartslag, snellere ademhaling en hogere staat van paraatheid. In de huidige samenleving kan stress positief zijn, omdat je extra hard werkt in bepaalde situaties. Voor veel succesvolle mensen is stress de drive van hun succes.

De problemen ontstaan echter als er continu stress is en een persoon niet in staat is te ontspannen. De symptomen van chronische stress zijn slapeloosheid, vermoeidheid, problemen met de maag en het spijsverteringsstelsel, depressiviteit en het gevoel dat je niet fit bent. Als het lichaam in continue staat van stress is zullen de energie voorraden in het lichaam vlug uitgeput zijn. Studies hebben aangetoond dat continue stress je weerstand verlaagt en het moeilijker voor je lichaam maakt ziektes te weren.

Hoe kan acupunctuur helpen?

Door ons huidige gehaaste leven is het een absolute noodzaak met stress om te leren gaan indien we gezond willen blijven. De stress in het lichaam moet beheerd worden en acupunctuur is de perfecte tool hiervoor. Door veranderingen in je leven aan te brengen en acupunctuur te ondergaan kan grote vooruitgang bewerkstelligd worden in je leven.

Onder invloed van stress raakt de energiebalans in het lichaam verstoord. De spanning in de spieren is hoger dan strikt noodzakelijk. In de Oosterse medische wereld was dit gegeven al eeuwenlang bekend.
Een acupunctuurbehandeling is gericht op het hervinden van de balans in lichaam en geest.

Hoe kun je gemakkelijker omgaan met stress?

Stress is de manier van het lichaam om om te gaan met de problemen en druk die je in het dagelijks leven tegenkomt. Als je bemerkt dat je lichamelijke klachten krijgt door de stress is het tijd om hulp te gaan zoeken. Het is echter belangrijk te onderkennen dat je hersenen de situatie erger zullen doen voorkomen dan dat het daadwerkelijk is. En doordat het de situatie erger doet voorkomen dan dat het is zal je lichaam hier als zodanig op reageren. Het is dus belangrijk om dit te realiseren en hier bij stil te staan.

Acupunctuur heeft een lichamelijke en een geestelijke werking. Het maakt het mogelijk voor de hersenen te ontspannen, waardoor het lichaam zal gaan ontspannen. Door deze ontspanning zal het lichaam tijd hebben zich opnieuw op te laden met energie, zodat de volgende stressvolle situatie weer goed aangepakt kan worden.

About the author

admin