Afvallen Met Acupunctuur

Kan Acupunctuur helpen bij gewichtsverlies?

Van Dik Naar Dun
Written by admin

Met duizenden mensen die zweren bij de effectiviteit ervan, is acupunctuur hard op weg om een populair alternatief te worden bij gewichtsverlies. Maar de vraag is of het je echt kan helpen afvallen.

De Acupunctuur-Gewichtsverlies-Behandeling

Acupunctuur is een traditionele Chinese behandeling die sinds eeuwen gebruikt wordt om verschillende kwalen en ziekten te genezen. De acupunctuurpunten komen overeen met de verschillende onderdelen of organen van het lichaam. In het perspectief van de traditionele Chinese geneeskunde, wordt acupunctuur gebruikt samen met geneeskrachtige kruiden, voedsel en voldoende beweging. Het helpt bij inspanningen om gewicht te verliezen. Dit komt omdat acupunctuur op specifieke punten rechtstreeks inwerkt op de milt en de lever. Dit zijn de organen die verantwoordelijk zijn voor de werking van het spijsverteringssysteem.

Vanuit het westerse oogpunt hebben acupunctuur en traditionele Chinese geneeskunde aangetoond dat ze effect hebben op het zenuwstelsel van het lichaam, het spijsverteringssysteem en het endocriene systeem. Samen met deze effecten, vermindert ook het hunkeren naar voedsel en verhoogt het metabolisme. Een combinatie van al deze effecten helpt het lichaam van energie te voorzien. Het helpt ook de pijsverteringsfunctie te regelen, de opname van voedingsstoffen in het lichaam te maximaliseren en de eetlust te onderdrukken. Met andere woorden helpt het overeten te beheersen.

Acupunctuur vermindert ook angst, die een catalysator is voor overeten. Vanuit welk perspectief je het bekijkt, vanuit de uitleg over Traditionele Chinese geneeskunde of vanuit het Westerse perspectief, één ding blijft hetzelfde. Een constante is dat het goede effecten heeft op de inspanningen die iemand verricht om gewicht te verliezen.

Acupunctuurpunten om gewicht te verliezen

Wat zo geweldig is aan acupunctuur, is dat het voldoet aan de individuele behoeften van iedere patiënt. Er zijn specifieke acupunctuurpunten die invloed hebben op verschillende organen, orgaansystemen en lichaamsfuncties. De acupuncturist zal ook nog kijken naar de algemene gezondheid van de persoon.

De acupuncturist zal eerst de gezondheid en het welzijn van de patiënt beoordelen. Tegelijkertijd wordt een beoordeling van het gewichtsprobleem gemaakt. Zoals iedereen weet, wordt het vasthouden van gewicht of het onvermogen om gewicht te verliezen veroorzaakt door tal van factoren. Het vinden van de juiste factor is de sleutel. Zo is het bijvoorbeeld best mogelijk dat sommige vrouwen in gewicht toenemen op een specifieke tijd van de maand die voorafgaat aan de menstruatie. PMS of pre – menstrueel syndroom kan inwerken op hormonen, waardoor de vrouw hunkert naar eten en voedsel. Deze dingen moeten vooraf in aanmerking worden genomen om het probleem van gewichtsverlies goed te beoordelen.

Acupuncturisten gebruiken vervolgens oorpunten, omdat het oor punten bevat die betrekking hebben op alle lichaamssystemen en de belangrijkste organen. Deze punten worden vervolgens gestimuleerd met kleine kralen. Verschillende punten hebben verband met gewichtsverlies en de meest voorkomende zijn de shenmen (voor het kalmeren van de geest en ontspanning), dunne darm (een goede spijsvertering), mond (om overeten te bedwingen), hongerpunt (om honger en begeerten te beteugelen) en het endocriene punt (een goede stofwisseling).

Een opmerking over acupunctuur voor gewichtsverlies

Er is een duidelijk antwoord op de vraag of acupunctuur kan helpen bij gewichtsverlies. Ja, dat kan. Maar er zijn enkele punten die men in gedachten moet houden. Acupunctuursessies worden op een regelmatige maar gespreide basis gedaan. Tussen de sessies is het cruciaal dat men gezond leeft, een goede voeding en lichaamsbeweging heeft om ervoor te zorgen dat de behandeling zijn volle effect bereikt.

About the author

admin