Afvallen Met Acupunctuur

Zou je acupunctuur moeten proberen om gewicht te verliezen?

Afvallen Grote Broek
Written by admin

Afvallen is niets nieuws voor de moderne mens, maar nieuwe opties worden voorgesteld aan het publiek om aan de noodzaak van gewichtsverlies te voldoen. In de afgelopen paar jaar gaan mensen terug naar de sportschool, proberen ze nieuwe vermagerings-theeën en pillen, gaan ze op dieet, of hebben ze gewoon eetaanvallen. Ze doen dit allemaal in de naam van fitness en gewichtsverlies. Maar voor sommige mensen, is nieuwe dingen proberen misschien niet meer nodig. Acupunctuur bestaat al sinds de oudheid maar de effectiviteit van afslanken en gewichtsverlies blijft ongewijzigd.

De Westerse methode

Landen in het Verre Oosten, zoals China, staan bekend voor gratis methodes bij het verlichten van pijn en het behandelen van bepaalde ziektes door het gebruik van natuurlijke methodes, zoals kruiden en andere bizarre, natuurlijke middelen. Een van de methodes zonder kruiden die worden gebruikt in China is acupunctuur. Hierbij prikt een acupuncturist een naald op een bepaald lichaamsdeel om de interne organen te stimuleren en de doorstroming van de ziekte te keren. Acupunctuur staat echter niet alleen bekend om ziektes te behandelen. Andere voordelen van deze behandeling is dat ze goed zijn voor bepaalde therapeutische, lichamelijke en geestelijke effecten zoals onregelmatige menstruatie en stemmingswisselingen. Acupunctuur is geen Oosters ding meer. Sinds de introductie als een alternatieve manier om af te vallen, wordt acupunctuur tegenwoordig op grote schaal gebruikt in de westerse landen.

Waarom acupunctuur proberen?

Acupunctuur klinkt niet als muziek in de oren. De gedachte van naalden aan te brengen in het lichaam kan een idee van pijn opwekken van zodra men zich het inbeeldt. Acupunctuur richt zich op de zenuwuiteinden. Dit veroorzaakt een tinteling of een verdoofd gevoel wanneer de naalden worden geplaatst. Alleen deskundigen kunnen deze procedure uitvoeren en een van de belangrijkste redenen voor het gebruik van deze modaliteit is pijnbestrijding en ontspanning. Hierdoor blijft de pijnlijke gedachte van gisteren geen pijnlijke realiteit meer. Acupunctuur is een bewezen, minder stressvolle manier van afslanken met extra voordelen.

Hoe bereid je jezelf voor

De eerste stap is het kiezen van de juiste acupuncturist. Net zoals iedere andere typische arts-patiënten-relatie is het kiezen van de juiste acupuncturist een belangrijke stap. De acupuncturist kan je dan kruiden en medicijnen voorschrijven om je lichaam voor te bereiden op de procedure. Houd in gedachten dat afslanking door middel van acupunctuur geen instant-methode is. Het vereist geduld, niet alleen voor de procedures die anderhalf uur duren, maar ook voor de gehele cursus van 10 sessies acupunctuur. Naast de voordelen van afslanking, wordt geduld en discipline ontwikkeld bij acupunctuur.

Hoe werkt acupunctuur

Acupunctuur richt zich op diverse lichaamsdelen en organen die nodig zijn om het therapeutisch effect te bekomen. Het werkt door het onderdrukken van eetlust door het raken van de maag, voor een gevoel van volheid en verminderde honger, en de schildklier voor een verhoogde stofwisseling om calorieën helpen te verbranden.

Dit zijn slechts enkele van de voordelen van acupunctuur, maar in het algemeen kunnen verschillende methodes worden gebruikt. Dus bij het kiezen van de juiste methode, heeft men alle mogelijkheden van modern gewichtsverlies. De oude methodes kunnen wel nooit verwaarloosd worden want ze zijn zeer gunstig bewezen.

About the author

admin