Afvallen Met Acupunctuur

Afslanken met acupunctuur – De wetenschap achter acupunctuur

Sport en beweging
Written by admin

Acupunctuur is een eeuwenoude Chinese medische wetenschap die steeds populairder in de Westerse wereld aan het worden is. Met acupunctuur kan overgewicht efficiënt behandeld worden doordat het de diepere oorzaak, zoals stress en angst, wegneemt.

Bij de meeste mensen wordt overgewicht veroorzaakt door het feit dat ze zich niet kunnen beheersen met het eten. Ze eten bijvoorbeeld omdat ze ongelukkig zijn, of ze kunnen simpelweg niet stoppen met eten.

Veel grote en populaire dieetprogramma’s zoals Fat Loss 4 Idiots maken gebruik van acupunctuur om de eetlust onder controle te brengen. Dit wordt ook wel de afslank ondersteun structuur genoemd binnen afslankprogramma’s.

De wetenschappelijke uitleg

Acupunctuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Medische wereld en wordt gebaseerd op de theorie van ‘Qi’, ook wel levensenergie genoemd. Volgens acupunctuur stroomt Qi door een netwerk van meridianen door het lichaam. Als er zich ergens in het meridianen netwerk een blokkade bevindt wordt dit in het lichaam merkbaar als een ziekte.

Door de Qi weer in balans te brengen zal een mens weer gezond worden. Het in balans brengen van de Qi wordt via meridiaan punten (ook wel acupunctuurpunten genoemd) gedaan. Ieder orgaan of iedere groep organen hebben een specifiek acupunctuurpunt.

Acupunctuur sessies

Welke acupunctuur punten geprikt gaan worden is afhankelijk van de klachten van de patiënt. Wanneer vastgesteld is wat het probleem is worden de naaldjes in specifieke plekken geprikt. Gemiddeld blijven de naaldjes er 30 tot 45 minuten zitten. Afhankelijk van de aard van de klachten kan het zijn dat een patiënt meerdere keren moet terugkomen.

De acupunctuur punten voor afvallen zitten in het oor, en na de acupunctuur sessie kan hier een ‘nietje’ in gezet worden zodat dit punt gestimuleerd wordt. Hierdoor gaat de behandeling tussen de sessies door gewoon door.

De werking van het nietje in het oor is vrij simpel. Zodra de patiënt trek krijgt wrijft hij of zij over het nietje. Hierdoor maakt het lichaam het hormoon endorfine aan, wat bekend staat om pijnstillende kwaliteiten, evenals het verminderen van stress en angst. De werking van dit hormoon zorgt ervoor dat de patiënt controle krijgt over zijn of haar trek.

Hoe vaak de acupunctuur sessie plaatsvindt hangt af van de behoeft en het doel van de patiënt. Des te vlotter de behandelingen elkaar opvolgen, des te sneller het gewenste effect zal worden bereikt. Met elke reeks behandelingen zullen de sessies elkaar tegen het einde minder snel opvolgen. Aan het einde van een reeks behandelingen zal nog een boost sessie worden toegepast, waarna het doel bereikt moet zijn.

Acupunctuur punten

De acupunctuur punten voor afvallen zijn:

Shemmer Punt: Behandeld gevoelens van angst, frustratie, boosheid en onzekerheid.

De Mild en de Schildklier: Brengt de hormonen en de bloedsuikerwaardes in balans.

Endocriene Klieren en de Nieren: Voor de behandeling van het vasthouden van vocht wat een van de hoofdoorzaken van overgewicht is. Daarbij stimuleert deze acupunctuur punt het zenuwstelsel en de hormoon balans.

De Bijnieren en de Eierstokken: Voor de behandeling van menstruatie klachten zoals menopauze en PMS, die vaak leiden tot overgewicht.

Acupunctuur is ontzettend effectief als onderdeel van een dieet. Daarnaast zullen mensen die onder druk staan of gauw last hebben van stress baat hebben bij acupunctuur.

About the author

admin