Afvallen Met Acupunctuur

Kan acupunctuur helpen bij de behandeling van onvruchtbaarheid?

Naald In Buik
Written by admin

De veranderingen in ons lichaam die samenhangen met de cyclus van het lichaam kunnen een onbalans in de hormonen teweeg brengen, waardoor uiteindelijk onvruchtbaarheid veroorzaakt kan worden. Acupunctuur kan de balans in het lichaam terug brengen.

Hoe werkt acupunctuur?

Acupunctuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Medische wereld, ook wel afgekort als TCM. Volgens TCM hangt onvruchtbaarheid, zowel bij man als bij vrouw, af van een samenspel tussen 2 grote energiegroepen, namelijk Leverenergie en Nierenergie.

Nierenergie zorgt voor ervoor dat het lichaam in staat is voldoende en bruikbare eitjes of sperma te produceren. Als deze energie om wat voor reden geblokkeerd is gaat de conceptie minder vlot. In sommige gevallen wil het helemaal niet lukken. Acupunctuur kan ervoor zorgen dat de Nierenergie weer aangevuld wordt en weer door het hele lichaam gaat stromen.

De Leverenergie is de energie die bij de vrouw de menstruele cyclus, ovulatie en de baarmoeder beïnvloed. Leverenergie is zeer sterk onderhevig aan emoties, met name stress, frustraties en woede. Zij kunnen er voor zorgen dat de Leverenergie stagneert waardoor de menstruele cyclus verandert en de baarmoeder minder goed wordt gevoed. Deze situatie wordt ook wel Lever Qi Stagnatie genoemd. En het is deze Lever Qi Stagnatie die kan leiden tot onverklaarbare onvruchtbaarheid.

Met acupunctuur kan deze stagnatie opgeheven worden. Veel studies hebben aangetoond dat met acupunctuur het endocriene systeem in gang gezet kan worden, waardoor het lichaam de benodigde hormonen zal gaan aanmaken. Hierdoor zal de onbalans in balans gebracht worden en zullen zowel de Leverenergie als de Nierenergie weer vrij door het lichaam kunnen stromen.

Hoe vergelijkt acupunctuur met andere vruchtbaarheid behandelingen?

Meerdere studies hebben aangetoond dat acupunctuur de kans van slagen van een IVF behandeling zelfs kan verdubbelen. Dit is van toepassing op elke vrouw, onafhankelijk van de leeftijd.

Zeker in vergelijking met andere vruchtbaarheid behandelingen komt acupunctuur goed uit de verf. Niet alleen is het succes percentage hoger, maar de behandeling is ook veiliger en zonder bijwerkingen. Medicijnen die over het algemeen toegepast worden in de behandeling van onvruchtbaarheid hebben vaak veel bijwerkingen. Wat ook in de gaten gehouden moet worden is dat acupunctuur na bevruchting de zwangerschap in goede banen kan leiden door het risico op een miskraam tot een minimum te beperken.

About the author

admin