Afvallen Met Acupunctuur

De voordelen en nadelen van acupunctuur

Voor en Nadelen
Written by admin

Acupunctuur staat bekend als het ‘wondermiddel’ tegen bijna elke lichamelijke en geestelijke aandoening. Alvorens echter een acupunctuur behandeling te ondergaan is het verstandig de voordelen en nadelen eens op een rijtje te zetten voor jezelf.

Acupunctuur is een eeuwenoude behandelmethode die gebaseerd is op Traditionele Chinese Medische geneeskunde. Deze oosterse geneeskunde is al minstens 3000 jaar oud, maar werd pas in de jaren ’70 meer bekend in het Westen. Veel toegepast werd het toen echter nog niet, maar steeds meer mensen kijken serieus naar acupunctuur als een alternatieve oplossing. Hedendaagse medicijnen lijken steeds meer nadelige bijwerkingen te hebben en natuurlijke manieren van behandeling krijgen steeds meer aandacht.

Het principe

Acupunctuur is in feite gebaseerd op een simpel principe, namelijk de veronderstelling dat er zich een netwerk aan meridianen in ons lichaam bevindt waardoor onze levensenergie (Qi) vloeit. Als dit netwerk ergens een blokkade heeft zal de Qi niet in staat zijn bepaalde delen van het lichaam te bereiken, waardoor lichamelijke aandoeningen kunnen ontstaan. Deze blokkades kunnen opgeheven worden door hele dunne naaldjes in specifieke plekken te prikken. Deze specifieke plekken worden ook wel acupunctuur punten genoemd.

De voordelen van acupunctuur

Acupunctuur is een behandelmethode die in de loop der eeuwen ontelbare keren heeft bewezen te werken. Het is simpelweg niet te vergelijken met moderne behandelmethodes die veelal duur zijn en zelden op de lange termijn werken.

Acupunctuur kan worden ingezet om blokkades in de lichaamsenergie op te heffen. Het kan in combinatie met westerse medicatie gebruikt worden waarmee het effectief behandelen van een aandoening vergroot wordt.

Acupunctuur behandeld de oorzaak van het probleem en bestrijd niet zozeer de symptomen ervan.

De acupunctuur behandeling is specifiek gericht op de meridiaan in kwestie, en beperkt op die manier zo goed als alle bijwerkingen.

De behandelingsmethode kan geheel op de unieke behoeftes van een patiënt afgestemd worden. De behandelend acupuncturist stelt de patiënt vragen over symptomen, manier van leven en gewoontes om zo een beeld te vormen van het lichaam van de patiënt. Het lichaam wordt onderzocht om zo het energieniveau vast te stellen. Ook andere details worden onderzocht zoals de ton en de huid. Op basis van deze details wordt vervolgens een behandelingsplan vastgesteld.

Bij een acupunctuur behandeling is geen sprake van operaties of voorgeschreven medicijnen. Het enige dat acupunctuur je kost is tijd, toewijding en geduld.

De nadelen van acupunctuur

Er zijn niet veel nadelen van acupunctuur te vinden. Er is echter een financieel nadeel: de kosten van de behandeling. Acupunctuur is in vergelijking met andere behandelmethodes duur te noemen.
Daarnaast zijn er veel verschillende soorten acupunctuur. Dit kan zeker voor iemand die nog nooit eerder met acupunctuur van doen heeft gehad verwarrend zijn. Het is raadzaam alvorens een behandeling te ondergaan zelf onderzoek te plegen naar de diverse soorten acupunctuur die er beschikbaar zijn. Zet de kosten van acupunctuurklinieken op een rijtje en doe navraag naar referenties.
Acupunctuur is geen vlotte behandeling, de resultaten laten enige tijd op zich wachten. Je moet dus tijd en geduld hebben. Afhankelijk van de aandoening kan een behandeling maanden duren, of slechts een aantal weken.

About the author

admin