Afvallen Met Acupunctuur

Afvallen met oor acupunctuur

Oor Acupunctuur
Written by admin

Hoewel het voor veel mensen raar in de oren zal klinken, kan met oor acupunctuur werkelijk een hele hoop lichamelijke klachten verholpen worden. Deze vorm van acupunctuur wordt al eeuwenlang toegepast en is bewezen effectief.

In de Oosterse geneeskunde wordt het oor namelijk gezien als een microkosmos van acupunctuurpunten die allemaal in verbinding staan met de grote en belangrijke organen in het lichaam. Of je nu je eetlust wilt verminderen of je stofwisseling wilt versnellen; het kan allemaal bereikt worden via naaldjes in je oor.

Oor acupunctuur wordt vaak in combinatie met gewone acupunctuur gebruikt, evenals met Chinese kruiden. Er kunnen diverse aandoeningen mee behandeld worden zoals verslavingen, stress en pijn. Eten kan ook een verslaving zijn en als deze verslaving aan banden gelegd kan worden via oor acupunctuur zal het afslanken een heel stuk sneller gaan.

Waar komt oor acupunctuur vandaan?

Oor acupunctuur of auriculotherapie komt van origine uit China, maar is verder ontwikkeld door dokter Paul Nogier, een huisarts in de omgeving van Lyon. Op zijn spreekuur was het hem opgevallen dat sommige patiënten een littekentje in hun oorschelp hadden. Toen hij hier naar vroeg, vertelde men dat daar hun ischias door was genezen. Hij onderzocht het verder en zijn bevindingen en ervaringen verspreidden zich vlug en ver.

Binnen auriculotherapie worden vijf punten erkend waarmee verslaving behandeld kan worden. Deze vijf punten staan ook wel bekend als de Vijf Punten Protocol.

Hoe werkt het?

Net als met normale acupunctuur worden er met oor acupunctuur naaldjes op plekken in de oren geprikt die corresponderen met bepaalde organen of functies. Het prikken van deze naaldjes zorgt ervoor dat het lichaam endorfine aanmaakt, waardoor de stress in een persoon verminderd wordt. Voor mensen die door stress aankomen is dit een erg effectieve behandeling.

Mensen die eten als ze onder druk staan, of gevoelig zijn voor stress zien eten als een afleiding, beloning of ontspanning. Juist doordat de stress weggenomen wordt met acupunctuur valt de reden om te eten weg. Zodra deze reden weggenomen wordt, en de andere voordelen van acupunctuur beginnen te werken kan met behulp van een goed dieet de kilo’s vlug verloren worden.

Het vrijkomen van endorfine zorgt er ook voor dat het spijsverteringsstelsel en de hormonen in het lichaam weer in balans komen. Dit heeft eveneens een gunstige uitwerking op het afslanken.

Ook voor diegenen met een langzame stofwisseling kan acupunctuur uitkomst bieden. De stofwisseling krijgt namelijk een impuls, waardoor calorieën vlotter verbrand kunnen worden.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De oorschelp wordt onderzocht met een puntzoekertje dat gaat piepen bij \”actieve punten\” op het oor. Is er zo\’n actief punt gevonden en staat dit punt in relatie met de klacht waarvoor de patiënt is gekomen, dan wordt daar een zogenaamd verblijfsnaaldje geplaatst. Dit is een klein naaldje dat als het ware in het oor geschoten wordt.
Er komt een klein plakkertje overheen en vervolgens blijft dit naaldje een aantal dagen zitten, zodat het punt een lange werking heeft. De patiënt kan gewoon douchen of zwemmen ermee.

Deze naaldjes worden na enige tijd vervangen door nietjes, die geschikt zijn daar langer te zitten. Als de patiënt trek heeft of het gevoel heeft te willen eten kan hij of zij zachtjes over dit nietje wrijven waardoor de acupunctuurpunt gestimuleerd wordt. Hierdoor zal de trek en de drang te moeten eten weggenomen worden. Daarnaast wordt er endorfine door het lichaam aangemaakt waardoor de stress in het lichaam verminderd wordt.

Is het effectief?

Oor acupunctuur is niet een op zichzelf staande behandeling voor afslanken, maar kan wel als effectieve ondersteuning gebruikt worden binnen een gezond en gevarieerd dieet.

About the author

admin