Afvallen Met Acupunctuur

Diverse soorten acupunctuur

Verschillende Acupunctuur Naalden
Written by admin

Acupunctuur is van oorsprong een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde en wordt al duizenden jaren toegepast. Acupunctuur kan de natuurlijke weerstand vergroten, hiermee ziektes voorkomen, klachten verlichten en ziektes genezen.

Acupunctuur beïnvloedt de energiestromen in het lichaam. Door het zetten van naalden op bepaalde punten wordt het lichaam geactiveerd om de balans in de energie huishouding te herstellen. De energie stroomt door het lichaam langs kanalen, meridianen genoemd. Deze kanalen zijn met elkaar verbonden en eveneens met de organen en de geest. Ze vormen als het ware een web in het lichaam. Als de energiestroom verstoord wordt, ontstaan er ziektes. Die verstoring in de energetische huishouding kan optreden door invloeden van buiten af, of geestelijke invloeden. Door bepaalde punten op de meridianen te prikken met naalden kan de energie weer stromen en kan de balans zich weer herstellen.

Chinese Acupunctuur

Dit type acupunctuur is gebaseerd op de klassieke Chinese filosofie van Yin Yang. Dit zijn twee tegengestelde krachten, die elkaar in evenwicht proberen te houden. Alles om de mens heen is gebaseerd op de wisselwerking tussen deze 2 tegenpolen, die elkaar aanvullen en in evenwicht proberen te houden. Verder is van belang de leer van de 5 elementen water, hout, vuur, aarde en metaal. Elk element is verbonden met een bepaald orgaan in ons lichaam, via de meridianen. Tussen de organen onderling is er een vast verband en een wisselwerking.

Moderne Acupunctuur

De klassieke acupunctuur blijft hierbij het uitgangspunt, maar er wordt tevens gebruik gemaakt van westerse diagnostiek en moderne technologie. Een vorm van moderne acupunctuur is de segmentale acupunctuur. Deze is gebaseerd op de werking van het zenuwstelsel als verklaring voor de werking van de acupunctuur en sluit hiermee aan op de reguliere diagnostiek en therapie.

Elektronacupunctuur volgens Voll:

Dokter Voll, een Duitse arts, ontdekte dat homeopathische middelen de meetwaarde van een acupunctuurpunt kunnen veranderen. Hij heeft op grond daarvan een meetmethode ontwikkeld, waarbij inzicht wordt verkregen in de toestand van het lichaam. Door het meten van bepaalde acupunctuurpunten kan de oorzaak gevonden worden voor de klachten van de patiënt. Uitgangspunt is dat het meten van bepaalde acupunctuurpunten inzicht geeft over de (energetische ) toestand van bepaalde organen of de orgaanfuncties.

Ooracupunctuur/Auriculoacupunctuur:

Dit is een moderne vorm van acupunctuur, die ontdekt en ontwikkeld is door de Franse arts Nogier. Hij vond, dat het lichaam geprojecteerd is op de oorschelp. Door in het oor te prikken kun je de organen beïnvloeden.

Er zijn binnen dit veld drie richtingen te onderscheiden:
a. De Chinese ooracupunctuur. Deze wordt gebruikt ter ondersteuning van de lichaamsacupunctuur behandeling en vooral voor pijnreductie.
b. De auriculo-therapie. Dit is een meer westers georiënteerde methode en deze wordt voornamelijk gebruikt voor pijnverlichting en bij behandeling van verslaving.
c. De auriculo–medicinae (oorgeneeskunde). Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciaal polsfenomeen, de VAS genoemd, en van filters. Op de pols is een overslag te voelen als een (acupunctuur)punt afwijkend is. Hiermee kunnen ziektes opgespoord en behandeld worden.

About the author

admin