Afvallen Met Acupunctuur

Een aantal feiten over afvallen en acupunctuur op een rijtje

Wegen
Written by admin

Overgewicht wordt een steeds groter probleem in de westerse wereld. Acupunctuur kan hier de helpende hand bieden zonder vervelende bijwerkingen te veroorzaken.

Afvallen is op zichzelf al moeilijk genoeg, maar het blijkt nog moeilijker dit gewicht er vervolgens ook vanaf te houden, zelfs met dieetpillen of andere afslankproducten.

Het overgrote deel van de afslankproducten die vandaag de dag verkrijgbaar zijn op de markt zijn evenmin helemaal veilig om te gebruiken. Sommige producten hebben vervelende bijwerkingen, en van sommige producten is nog niet eens bekend wat de gevolgen op de lange termijn kunnen zijn. En uiteindelijk lossen ze niet de oorzaak van het probleem op, ze bestrijden alleen maar de gevolgen.

Acupunctuur en afvallen

De eerste keer dat je ooit van acupunctuur hoorde dacht je waarschijnlijk “wat is dat nou allemaal?” En de gedachte dat er allemaal naaldjes in je lichaam gestoken worden is ook niet echt aantrekkelijk. Evenmin is het aannemelijk dat je je er beter door zou gaan voelen. Maar voordat je het afdoet als onzin moet je je er eerst eens wat in verdiepen.

Acupunctuur is een van de belangrijkste onderdelen van de traditionele Chinese geneeskunde. Acupunctuur is al duizenden jaren oud en wordt al eeuwenlang in China, Vietnam, Japan en andere Oosterse landen toegepast. Sinds de jaren zeventig wordt acupunctuur ook steeds bekender in de Westerse wereld, vooral in Amerika, Duitsland, Zweden en Frankrijk. Steeds meer mensen komen erachter dat acupunctuur een goede aanvulling op reguliere therapie kan zijn- of soms zelfs een volledige vervanging.

Bij elk mens zijn over het hele lichaam en vlak onder de huid, 722 acupunctuurpunten aanwezig. De energiebanen in het lichaam komen op die plaatsen aan de oppervlakte. Dit zijn de meridianen, waar er in totaal 14 van zijn. Acupuncturisten kunnen met een bepaalde combinatie van acupunctuurpunten de energiebanen stimuleren met minuscule naaldjes, met een stroompje of met laser. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde worden zo de blokkades in de energiehuishouding van het lichaam opgeheven, waardoor ons lichaam weer goed (of gezond) kan gaan functioneren. Daarnaast kan het lichaam ongezonde stoffen en negatieve energie beter afvoeren en de stoffen waar een tekort aan is weer gaan aanmaken. Door de acupunctuurpunten te stimuleren kunnen klachten met acupunctuur verminderen of verdwijnen.

Een aantal feiten over afvallen met acupunctuur op een rijtje:

1)Door acupunctuur maakt het lichaam het hormoon endorfine aan. Dit hormoon is een pijnstiller, waardoor je lichaam prettiger aanvoelt, maar het is eveneens een stress verminderend hormoon. Je voelt je rustiger en optimistischer, waardoor je minder genegen bent continu te eten want die drang bestaat niet meer.

2)Acupunctuur is gericht op het hele lichaam en zorgt ervoor dat het hele lichaam beter gaat functioneren. Dit geldt ook voor de spijsvertering. Doordat de spijsvertering effectiever werkt worden er meer voedingsstoffen en energie uit de voeding gehaald, waardoor je meer energie hebt en waardoor je je lekkerder voelt.

3) Doordat je je lekkerder voelt met meer energie, is het gemakkelijker te gaan sporten en heb je eigenlijk vanzelf het gevoel dat je meer wilt gaan bewegen.

4)Acupunctuur zorgt er eveneens voor dat de stofwisseling sneller gaat werken, waardoor er sneller calorieën verbrandt gaan worden. Hierdoor val je automatisch af.

5)Acupunctuur werkt zonder medicijnen en heeft geen vervelende bijwerkingen. Het is geheel veilig voor het lichaam, in tegenstelling tot veel dieetpillen die verkrijgbaar zijn. Evenmin zal de patiënt continu op en neer gaan in het gewicht. Het effect mag dan wel langzaam zichtbaar worden, maar het resultaat is blijvend en veilig.

Acupunctuur is niet een op zichzelf staand wondermiddel waarmee de kilo’s er geheel automatisch vanaf vliegen. Als acupunctuur echter onderdeel is van een gezond dieet zullen de kilo’s er wel een heel stuk gemakkelijker vanaf gaan.

About the author

admin