Afvallen Met Acupunctuur

Headline: Ontdek de moderne variaties van acupunctuur!

Acupunctuur Naalden Geprikt
Written by admin

Het helen van het gehele lichaam en niet alleen de zieke gedeelten, het vrijmaken van de energie in het menselijk lichaam, het herstellen van de yin en yang als basis voor het gezondmaken van het lichaam – dat zijn de elementen die deel uit zouden moeten maken van een goede definitie van acupunctuur.

Acupunctuur wordt al meer dan 2000 jaar toegepast. Stel je eens voor: een methode die ontwikkelt is toen wij nog in de spreekwoordelijke berenvellen rondliepen wordt nog steeds gebruikt om mensen te genezen. Sterker nog: acupunctuur is nog nooit zo populair geweest. Het is opmerkelijk dat in een tijd van moderne en vertechnologiseerde geneeskunde er nog steeds mensen zijn die meer vertrouwen hebben in deze oeroude methode.

Dit bewijst de kracht van de acupuntuur. Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die vertrouwen op alternatieve geneeskunst. Zij geloven dat we in de natuur de middelen vinden die ons kunnen genezen. Daarnaast is er een praktisch reden voor de populariteit van de acupunctuur in veel landen: moderne medische behandelingen en medicijnen zijn verschrikkelijk duur.

Lees hier meer over de verschillende stijlen van acupunctuur !

De traditionele acupunctuur is zoals we hebben gezien afkomstig uit China. Toen deze effectieve vorm van behandeling echter zijn weg vond naar andere landen werd ze vaak aangepast aan de cultuur van het land.

Elke cultuur had zijn eigen inbreng en er vormden zich in de loop van de geschiedenis diverse vormen van acupunctuur:

1.Koreaanse hand acupunctuur – zoals de naam impliceert gaat het hier om techniek die zich richt op de hand. De naalden worden uitsluitend in de hand aangebracht, waar zich meerdere energiepunten bevinden die corresponderen met andere lichaamsdelen. Deze vorm van acupunctuur wordt ook wel microsysteem genoemd.
2.Japanse acupunctuur – Deze vorm wijkt nogal af van het orgineel. Er worden veel minder naalden gebruikt en de naalden zijn een stuk kleiner. Dit kan een goede methode zijn voor overgevoelige patiënten.
3.Auriculaire acupunctuur – in Korea richten ze zich op de hand, bij auriculaire acupunctuur op de oren. Naalden worden uitstluitend in het oor aangebracht. Veel mensen vinden dit prettiger dan dat er over hun hele lichaam naalden worden aangebracht. Deze stijl wordt vaak toegpast bij alcohol-, en nicotineverslaving.
4.Medische acupuncturuur – Ook in de regulier gezondheidszorg wordt acupunctuur toegepast. Artsen, uiteraard met een acupunctuurdiploma, passen acupunctuur toe als aanvulling op de gewone behandeling. Voor veel mensen is dit de veiligste vorm van acupunctuur. Wie weet er immers meer van de atonomie als een arts?
5.Veterinaire acupunctuur – Ja, dat bestaat echt. Je kunt de aandoeningen van je geliefde huisdier met behulp van acupunctuur laten behandelen. Bij een erkend acupuncturist is je huisdier in veilige handen.

Zoals je ziet zijn er vele vormen en takken van acupunctuur. Toch hebben ze allemaal de oude, veelbeproefde, filosofie zoals die in het begin van het artilkel beschreven is gemeen. Allen gaan ze ervan uit dat ziektes worden veroorzaakt door een blokkade in de energiestromen. Een blokkade die door acupunctuur kan worden opgeheven en waardoor het lichaam weer in evenwicht wordt gebracht.

About the author

admin