Acupunctuur En Gezondheid

Alles wat je zou moeten weten over trainingen in acupunctuur…

Training in Acupunctuur
Written by admin

Op dit moment in de wereldgeschiednis worden geconfronteerd met vele nieuwe ziektes veroorzaakt door bacterieën en virussen waarop de wetenschap nog geen antwoord gevonden heeft. De gezondheidsindustrie vaart er wel bij. Er worden miljarden besteed aan vele takken van wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld biochemisch onderzoek, statistisch onderzoek naar de volksgezondheid en onderzoek naar nieuwe behandelwijzen voor het genezen van ziekten en het verlichten van pijn. Het valt niet te ontkennen dat de wetenschap veel heeft bijgedragen aan het vinden van nieuwe medicijnen en behandelwijzen.

Acupunctuur is een vorm van de alternatieve geneeskunde die in China al duizenden jaren wordt beoefend. Acupunctuur is volgens velen een uiterst effectieve tak van de traditionele geneeskunde en wordt ingezet tegen talloze ziekten waaraan het menselijk lichaam kan lijden.

Ben jij geïnteresseerd in het beoefenen van de acupunctuur? Dat kan natuurlijk niet zonder een gedegen opleiding. Om je te helpen bij het vinden van een goede opleiding hebben we hier wat punten op een rij gezet die je over acupunctuur zou moeten weten.

Acupunctuur… de meest gevarieerde vorm van traditionele Chinese geneeskunde…

Voor je de acupunctuur mag beoefenen moet je eerst een diploma halen aan een van de erkende acupunctuurinstellingen. Er zijn een aantal dingen die je in de gate moet houden bij de keuze van een trainingsprogramma:

1.Kies een opleiding of trainingsprogramma die nazorg biedt. De student mag dan na het voltooien van de opleiding altijd terugkomen voor follow-ups en vragen stellen over de patiënten die de nieuwe acupuncturist in behandeling heeft. Het is als beginnend acupuncturist erg belangrijk dat je af en toe feedback kan krijgen van een ervaren acupuncturist.
2.Controleer altijd of de opleiding geaccrediteerd en erkend is. Dit garandeert je dat je de meest effectieve opleiding krijgt en leert acupunctuur op een veilige manier toe te passen. Ook is het van belang vanwege het diploma: alleen een erkende opleiding mag het diploma voor acupuncturist uitreiken.
3.Informeer of er ook andere takken van Chinese geneeskunde worden onderwezen. Acupunctuur is slechts een van de vormen van traditionele Chinese geneeskunde. Voor een beter begrip van de achterliggende filosofie van de acupunctuur is het goed je ook in andere vormen van traditionele geneeskunde te verdiepen.
4.Bezoek voor je je inschrijft voor een opleiding eens een acupunctuurpraktijk bij je in de buurt. Je zult dan ervaren wat er van je als acupuncturist wordt verwacht, en een bezoekje zal je ongetwijfeld nog enthousiaster en gemotiveerder maken voor de opleiding die je wilt gaan volgen.
5.Neem de tijd om wat boeken over acupunctuur te lezen en te bestuderen. Dit geeft je een goede start wanneer je aan de opleiding begint.

Realiseer je dat acupunctuur niet eenvoudig is. Je hebt te maken met de gezondheid van mensen en dat betekent een grote verantwoording. Bedenk dus voordat je aan een opleiding begint of dit wel het juiste beroep voor je is.

About the author

admin