Afvallen Met Acupunctuur

Ontdek nu de verborgen geheimen van acupunctuur!

Acupunctuur Naald Buigen
Written by admin

Acupunctuur is een vorm van traditionele Chinese geneeskunde die al duizenden jaren wordt toegepast bij het genezen van ziekten en het bestrijden van pijn in het menselijk lichaam. Mensen hebben wel eens de indruk dat dit de enige geneeswijze is die de Chinesen toepassen. Dat is echter niet war. Acupunctuur is slechts een van de vele vormen van de Chinese geneeskunde.

Bij een behandeling door middel van acupunctuur worden ragfijne naalden op specifieke plaatsen op het lichaam aangebracht. De filosofie is dat op deze wijze de verstoorde balans in het lichaam weer kan worden hersteld. Er wordt gezegd dat acupunctuur niet alleen de ziekte effectief bestrijdt maar ook een positieve uitwerking heeft op de geest en het lichaam in het algemeen. Wanneer de Qi, de energie die door het lichaam stroomt wordt geblokkeerd worden we ziek. Het lichaam verliest zijn evenwicht en is door de blokkades niet zelf in staat de ziekte te bestrijden.

De rol van de acupunctuur is deze onbalans van de Qi te herstellen zodat het lichaam de krachten vindt te herstellen. Vele ziektes en aandoeningen kunnen op deze wijze bestreden worden, en steeds meer mensen ontdekken de wonderbaarlijke kracht van deze op het eerste gezicht zo eenvoudige methode.

Waar wordt acupunctuur voor toegepast?

Acupuncture kan op vele manieren gebruikt worden. Sommige mensen gebruiken de methode om hun lichaam te reinigen van afvalstoffen en giffen, anderen gebruiken het om de stress na een lange vermoeiende dag af te bouwen. Maar de meeste mensen zien de voordelen van acupunctuur toch vooral in het bestrijden van ziektes en lichamelijke aandoeningen.

Een aantal van de ziektes – maar zeker niet allemaal – die met behulp van acupunctuur aangepakt kunnen worden zijn:

  • Migraine
  • Post-operatieve pijn
  • Asthma
  • Misselijkheid
  • Menstruatiekrampen
  • Incontinentie
  • Gemoedschommelingen
  • Rugpijn
  • Nekpijn
  • Arthritis

Dit zijn slechts een paar van de aandoeningen waarbij acupunctuur uitkomst kan bieden. Het onderzoek naar mogelijke toepassingen van acupunctuur is nog steeds in volle gang en er zullen er ongetwijfeld in de toekomst nog veel meer gevonden worden.

Welke verschillende vormen van acupunctuur zijn er?

Acupunctuur wordt zoals boven beschreven wel toegepast omdat ze ontspannend en ontgiftend werkt. De meest bekende en populaire toepassing is echter de bestrijding van pijn en ziektes. Een klassiek voorbeeld van deze toepassing van acupunctuur is de behandeling van kankerpatiënten. Kanker patiënten lijden chronisch pijn en krijgen soms ontwenningsverschijnselen van de vele medicijnen die ze moeten slikken. Acupunctuur kan een belangrijke rol spelen in het bestrijden van de pijn die door kankerpatiënten wordt ervaren.

Je kunt acupunctuur ook gebruiken voor een cosmetische behandeling. Het stimuleert de collagen en de aanmaak van elastin, en laat de huid er weer jong en rimpelvrij uitzien. Acupunctuur wordt ook ingezet voor het bestrijden van post-operatieve pijn; de vaak gruwelijke pijn die door patiënten wordt geleden die net een chirurgische ingreep achter de rug hebben.

Acupunctuur dient de mensheid op vele verschillende manieren. Het is niet alleen een goedkoper alternatief voor dure operaties en behandelingen, maar ook een zelfstandige, holistische benadering voor het behandelen van een niet-optimaal functionerend lichaam.

About the author

admin