Afvallen Met Acupunctuur

Hoe kun je een goede acupunctuur behandelaar vinden?

Schouder Acupunctuur Genieten
Written by admin

Iedere vorm van geneeskunde moet uitgeoefend worden door gekwalificeerde personen. Zo ook met acupunctuur. Het is belangrijk dat je onder behandeling gaat bij een acupuncturist die weet wat hij of zij doet. Helaas heeft de populariteit van acupunctuur een nadeel met zich meegebracht. Steeds meer kwakzalvers en ongekwalificeerde mensen die zich acupuncturisten noemen steken de kop op, met potentiële gevaarlijke gevolgen van dien.

Er bestaan diverse soorten acupunctuur en soms wordt een bepaalde vorm van acupunctuur gecombineerd met Chinese geneeskrachtige kruiden. Veel patiënten zien door de bomen het bos niet meer en vinden het moeilijk een keuze te maken uit het grote aanbod van acupuncturisten.

Hoe weet je wie gekwalificeerd is?

Gekwalificeerde acupuncturisten zijn over het algemeen aangesloten bij de NederlandseVereniging voor Acupunctuur. Doet moet duidelijk zijn aangegeven op hun website of bij hun praktijk. Als je er niet gerust op bent kun je er naar vragen.

Waarom is het zo belangrijk een gekwalificeerde acupuncturist te vinden?

Acupunctuur is geheel veilig en effectief mits uitgevoerd door een acupuncturist die weet wat hij of zij doet. Zo niet, dan kan acupunctuur hele vervelende gevolgen voor de patiënt hebben omdat de behandelaar niet weet wat hij of zij aan het doen is. Doe dus onderzoek naar een acupuncturist die je eventueel op het oog hebt en vraag rond bij vrienden en kennissen.

Een acupuncturist die de geneeskunde niet goed beheerst kan zenuwen in het lichaam beschadigen, of soms zelfs bloedvaten. Hij of zij kan de klacht van de patiënt zelfs erger maken, in plaats van beter. In extreme gevallen kan een verkeerde behandeling inwendige bloedingen veroorzaken of acute pijn.

Het verkeerd toepassen van acupunctuur in combinatie met elektrische schokjes kunnen brandwonden of blaren achterlaten. Zonder de juiste training is de hygiëne die een acupuncturist in achting neemt eveneens twijfelachtig. HIV en Hepatitis C kunnen een risico vormen.

Hoe kan de kwaliteit van een acupuncturist worden ingeschat?

De NVA is een overkoepelende organisatie van acupuncturisten en acupunctuurstudenten in Nederland, opgericht in 1977. Als praktiserend lid laten ze alleen acupuncturisten toe met een voltooide westers medische scholing op ten minste hbo-niveau en een door de NVA erkende acupunctuuropleiding. De leden zijn verplicht jaarlijkse nascholingsdagen te volgen.

Een door NVA erkende acupunctuuropleiding biedt ten minste gedegen scholing in de energetische fysiologie van het meridiaanstelsel, de specifieke ziekteleer ervan, en klinische training in de techniek van de acupunctuur.

De NVA staat garant voor de kwaliteit van de beroepsuitoefening van de leden. Daarvoor hanteert de NVA gedragsregels en regels betreffende ethiek. Er is een actief beleid aangaande tuchtrechtspraak en arbitragezaken. Daarnaast stellen ze eisen aan de leden inzake steriliteit en hygiëne tijdens de behandeling.

Op het internet kan meer informatie gevonden worden over gekwalificeerde acupuncturisten in Nederland. Vraag rond bij vrienden en familie of zij een goede ervaring hebben met een acupuncturist en vraag bij twijfel altijd naar papieren.

About the author

admin