Afvallen Met Acupunctuur

Hoe kunnen de oor acupunctuurpunten bijdragen aan afvallen?

Slaap Acupunctuur
Written by admin

Misschien klinkt het een beetje raar, maar met de oor acupunctuurpunten kunnen werkelijk een hele hoop lichamelijke klachten verholpen worden. Dit wordt al eeuwenlang toegepast en is bewezen effectief.

In de Oosterse geneeskunde wordt het oor namelijk gezien als een microkosmos van acupunctuurpunten die allemaal in verbinding staan met de grote en belangrijke organen in het lichaam. Of je nu je eetlust wilt verminderen of je stofwisseling wilt versnellen; het kan allemaal bereikt worden via naaldjes in je oor.

Oor acupunctuur wordt vaak in combinatie met gewone acupunctuur gebruikt, evenals met Chinese kruiden. Er kunnen diverse aandoeningen mee behandeld worden zoals verslavingen, stress en pijn. Eten kan ook een verslaving zijn en als deze verslaving aan banden gelegd kan worden via oor acupunctuur zal het afslanken een heel stuk sneller gaan.

De ontwikkeling van oor acupunctuur

Oor acupunctuur of auriculotherapie komt van origine uit China, maar is verder ontwikkeld door dokter Paul Nogier, een huisarts in de omgeving van Lyon. Op zijn spreekuur was het hem opgevallen dat sommige patiënten een littekentje in hun oorschelp hadden. Toen hij hier naar vroeg, vertelde men dat daar hun ischias door was genezen. Hij onderzocht het verder en zijn bevindingen en ervaringen verspreidden zich vlug en ver.

Binnen auriculotherapie worden vijf punten erkend waarmee verslaving behandeld kan worden. Deze vijf punten staan ook wel bekend als de Vijf Punten Protocol.

Oor Acupunctuur Punten

Dokter Nogier ontwikkelde de reeds bestaande auriculotherapie dus verder en ontdekte dat er veel meer acupunctuur punten in het oor zitten.

Een aantal belangrijke punten met betrekking tot gewichtsverlies zijn:

Mond- voor mensen die veel praten en door blijven eten
Honger- het aan banden leggen van de trek
Maag- voor mensen die gewoon niet kunnen stoppen met eten
Long- voor voedselverslaafden
Shenmen – Kalmerend effect
Mild- voor balans in de suikerwaardes
Endocrien – verminderd het vasthouden van vocht
Nieren- drijft het water af
Klieren- versneld de stofwisseling

Behandeling

De oorschelp wordt onderzocht met een puntzoekertje dat gaat piepen bij \”actieve punten\” op het oor. Is er zo\’n actief punt gevonden en staat dit punt in relatie met de klacht waarvoor de patiënt is gekomen, dan wordt daar een zogenaamd verblijfsnaaldje geplaatst. Dit is een klein naaldje dat als het ware in het oor geschoten wordt.
Er komt een klein plakkertje overheen en vervolgens blijft dit naaldje een aantal dagen zitten, zodat het punt een lange werking heeft. De patiënt kan gewoon douchen of zwemmen ermee.

Deze naaldjes worden na enige tijd vervangen door nietjes, die geschikt zijn daar langer te zitten. Als de patiënt trek heeft of het gevoel heeft te willen eten kan hij of zij zachtjes over dit nietje wrijven waardoor de acupunctuurpunt gestimuleerd wordt. Hierdoor zal de trek en de drang te moeten eten weggenomen worden. Daarnaast wordt er endorfine door het lichaam aangemaakt waardoor de stress in het lichaam verminderd wordt.

Oor acupunctuur is niet een op zichzelf staande behandeling voor afslanken, maar kan wel als effectieve ondersteuning gebruikt worden binnen een gezond en gevarieerd dieet.

About the author

admin