Afvallen Met Acupunctuur

Hoe kunnen acupunctuurnaalden de kwaliteit van het leven verbeteren?

Acupunctuurnaalden
Written by admin

Acupunctuur wordt al eeuwenlang toegepast, maar het wordt in de laatste decenia steeds populairder. Het is algemeen bekend dat acupunctuur een van de Oosterse geneeswijzen is die zijn oorsprong in China vindt. Acupunctuur is in staat vele ziekten te behandelen en heeft al vele mensen geholpen. Er wordt wel beweerd dat acupunctuur de oudste geneesmethode van de mensheid is.

Zodra iemand het woord acupunctuur hoort, denkt hij aan naalden. En terecht! De acupunctuurnaalden zijn het essentiële instrument van de acupuncturist. De naalden zijn haarfijn en er zijn soms ragijne draadje aan de kop bevestigd.

Acupuncturisten gaan er vanuit dat pijn en ziekte kan worden bestreden door het inbrengen van deze fijne naalden. De acupuncturist zal pas nadat hij zich op de hoogte gesteld heeft van de algemene gezondheidstoestand van de patiënt en diens ziektegeschiedenis beginnen met het aanbrengen van de naalden op de strategische punten in het lichaam. Een erkend acupuncturist beschikt over de juiste kennis en techniek om dit pijnloos en effectief te doen.

Strategische acupunctuurpunten – wat zijn dat?

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt geleerd dat het lichaam haar eigen wijze heeft om zichzelf te genezen. Het kan zelf optreden als het pijn, stress of een andere blokkade van het normale functioneren ervaart. Het lichaam beschikt over de kracht zichzelf te vernieuwen.

Het inbrengen van de naalden op de strategische acupunctuurpunten functioneert als signaal voor het lichaam. Het triggert als het ware het lichaam energie vrij te maken en de helende kracht van het lichaam te activeren. Een gediplomeerd en ervaren acupuncturist weet precies welke acupunctuurpunten hij moet stimuleren en hoe diep de naalden in het lichaam moeten worden gestoken.

Acupunctuur kan je helpen met afslanken …

Veel mensen zijn overtuigd geraak van de waarde van acupunctuur bij het behandelen van chronische pijn. En terecht, het is niet alleen zeer effectief, het is ook veel goedkoper dan reguliere behandelingen. Een ander voordeel is dat men geen medicijnen hoeft te slikken die soms niet aanslaan en vaak vervelende bijverschijnselen hebben. Zij hebben door de acupunctuur een andere manier gevonden met hun chronische ziekte om te gaan, en kunnen het leven weer hoopvoller in de ogen kijken.

Minder bekend is dat acupunctuur ook helpt bij het stoppen met roken en afslanken. Veel mensen die het volgen van een dieet hebben opgegeven en het niet meer kunnen opbrengen dagelijks te sporten om van hun overtollig vet af te raken, hebben baat gevonden bij de acupunctuur. Met hulp van de acupunctuur kan het metabolisme van het lichaam gecorrigeerd worden. Daardoor hebben ze minder trek en is het gemakkelijker af te vallen.

Acupunctuur kan bij veel ziekten en aandoeningen worden ingezet. Niet alle claims kunnen worden bewezen en zoals atlijd geldt: het is beter te voorkomen dan te genezen. Wees dus zuinig op je gezondheid en zorg dat je zo min mogelijk ongezond voedsel eet.

About the author

admin