Doe Het Zelf Acupunctuur

Acupunctuur… de beste vorm van traditionele Chinese geneeskunde…

Acupunctuurnaalden en herbs
Written by admin

Aan het begin van de geschiedenis van de mensheid bestonden er nog geen pillen en geen injecties; zieken werden niet opgenomen in ziekenhuizen en aan de zorg van doktoren en zusters toevertrouwd. Er waren geen klinieken waar je op consult kon, en even naar informatie zoeken op het internet was er natuurlijk helemaal niet bij.

Vraag je je wel eens af hoe mensen in die tijd overleefden en zich wapenden tegen ziektes en gezond wisten te blijven? Stel je jezelf wel eens de vraag of er voor de moderne geneeswijzen ook een traditioneel alternatief is? Welke middelen men gebruikten tegen bepaalden ziektes?

De moderne geneeskunde vindt haar wortels in de traditionele geneeskunde. Een van die traditionele geneeswijzen is de Chinese geneeskunde. Er wordt aangenomen dat deze geneeskunde al 2000 jaar lang in dit Aziatische land beoefend wordt. Een van de sub-types of klassen van de Chinese geneeskunde is de acupunctuur.

Acupunctuur kan worden omschreven als: het inbrengen van naalden in een bepaald lichaamsdeel met de bedoeling blokkades op te heffen die de harmonieuze doorstroming en balans van de energie in het lichaam verstoren. Op deze wijze wordt het lichaam bevrijd van stress en ziektes.

Welke acupunctuurklinieken zijn er?

Vandaag de dag zijn kun je uit vele acupunctuurklinieken kiezen. Alternatieve geneeswijzen en medicijnen hebben een steeds grotere plek in de gezondheidszorg veroverd en worden steeds populairder. Hieronder noemen we een aantal van de beroemdste acupunctuurklinieken ter wereld.

1.Triangle Acupuncture Clinic, New York – Deze kliniek houdt zich niet alleen bezig met acupunctuur maar ook met traditionele kruidenmedicijnen. De artsen hebben allen ook een opleiding in de reguliere geneeskunde gehad. De kliniek bevindt zich in een luxe omgeving waar de patiënten zich kunnen ontspannen en vermaken. Er werken zeer goede, gediplomeerde acupuncturisten die je graag hun diensten ter beschikking stellen.
2.Points that Matter – Deze kliniek biedt naast privé acupunctuursessies ook behandelingen met verschillende traditionele Chinese medicijnen aan. Deze kliniek is zou dus eerste keus moeten zijn wanneer u zoekt naar een geïntegreerde behandeling met de Chinese geneeskunde.
3.Acupuncture Clinic of Richmond – Heeft als doelstelling haar klanten van de beste en veiligste alternatieve gezondheiszorg te voorzien; onafhankelijk van wie of wat je bent. Naast traditionele acupunctuur biedt de kliniek ook advies op het gebied van kruiden en voedingssuplementen.
4.Austin Acupuncture Clinic – Beschikt over ruime en nieuwe behandelkamers en staat open voor de behandeling van alle soorten aandoeningen. De beste acupuncturisten en de meest comfortabele en luxe kamers staan de patiënten ter beschikking.
5. Acupuncture Clinic for Pain Relief and Sports Medicine – Een groep beleefde acupuncturisten en personeel helpen u op weg. De staf is er van overtuigd dat alleen een holistische benadering heilzaam kan zijn.
6.London Acupuncture Clinic – Hier worden ook andere technieken zoals traditionele moxibustie (het verbranden van moxa) en zelf aderlatingen toegepast

Deze klinieken kunnen je helpen je energiestromen weer op orde te krijgen. Verwen jezelf met een behandeling en voel je weer als herboren.

About the author

admin