Acupunctuur Nieuws

Vind de beste acupunctuuropleiding bij jou in de buurt!

Acupunctuur School
Written by admin

Er is in de laatste tijd enorm veel belangstelling voor een opleiding in de acupunctuur. Er wordt in kringen van mensen die bewust en gezond willen leven veel gesproken over acupunctuur. Je hebt waarschijnlijk zelf ook wel gehoord over gevallen waarin patiënten die chronisch pijn leden baat vonden bij acupunctuur. Er zijn zelfs gevallen bekend van mensen die aan musculoskeletaire pijn leden en die dankzij de acupuntuur aan een nieuw leven met veel minder pijn konden beginnen.

Ben jij iemand die geïnteresseerd is in een carrière als acupuncturist? Ben jij geïnteresseerd in de vraag hoe traditionele Chinese medicijnen werken, hoe de soms miraculeuze genezingen tot stand komen? Wilde jij je altijd al verdiepen in de methoden en principes van deze oude wijsheden? Vraag jij je af waar je die opleiding zou kunnen vinden waar je deelgenoot gemaakt wordt van deze kennis?

Als je een antwoord op deze vragen zoekt hoef je niet verder te zoeken. We beschrijven hier in het kort alles wat je moet weten, en alles wat je in de gate moet houden voor het vinden van de juiste acupunctuuropleiding!

Acupunctuuropleidingen … wat zijn dat en waar kan ik ze vinden?

Het is goed wat tijd te investeren in het vinden van de beste acupunctuuropleiding. Een goede en grondige opleiding is van groot belang wanneer we een goede acupuncturist willen worden.

In Nederland zijn een stuk of 10 acpunctuurscholen waaruit u kunt kiezen. Dat het er niet zo heel veel zijn heeft te maken met de strenge eisen waaraan de scholen volgens de wet moeten voldoen. De meeste studenten doen een programma van drie jaar, waarna ze zich master mogen noemen. Daarnaast volgt men vakken in andere Oosterse geneeswijzen. Veel scholen bieden speciale cursussen, bijvoorbeeld over het gebruik van Chinese kruiden, aan hun afgestudeerden aan. Vakken die worden onderwezen zijn o.a.: electro-acupunctuur, vijf elementen acupunctuur, moxibustie, cupping en Tui Na en Auriculaire acupunctuur.

Hoe ziet een acupunctuuropleiding er uit?

De twee belangrijkste onderdelen die behandeld worden zijn de filosofie achter de acupunctuur en de techniek van het toepassen van acupunctuur. Net als bij de reguliere opleiding geneeskunde staan er in de eerste twee jaar van de opleiding vooral theoretische vakken op het programma. De praktijk beperkt zich tot het klaslokaal. In het derde jaar volgt de stage, waarin de student kan laten zien dat hij of zij zowel de filosofie en de waarden als de techniek onder de knie heeft. De stage zal uitwijzen of de student geschikt is voor het vak van acupuncturist.

Acupunctuur heeft veel te bieden. Als het helpen van mensen in je bloed ziet en je gefascineerd bent door alternatieve geneeskunde dan zou het kiezen voor een carrière als acupuncturist wel eens een van de beste beslissingen van je leven kunnen blijken te zijn.

About the author

admin