Afvallen Met Acupunctuur

Kom van je hoofdpijn af met acupunctuur

Hoofdpijn Bij Mannen
Written by admin

Hoofdpijn is een vaak voorkomende klacht waar mensen veel last van kunnen hebben. Sommige mensen hebben zoveel klachten, dat ze lijden aan slapeloosheid of zich ziek moeten melden. Hoofdpijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren.

Geen enkele hoofdpijn is hetzelfde. Hoofdpijn uit zich in pijn aan het voorhoofd, achter de ogen, boven in het hoofd, aan de zijkant of aan de schedelrand. De hoofdpijn kan altijd op dezelfde plaats optreden, of zich van de ene plek naar de andere verplaatsen. Ook de soort pijn is bij iedereen verschillend. Sommige mensen klagen over een licht zeurende pijn in het hoofd, andere hebben het gevoel dat hun schedel uit elkaar barst. Hoofdpijn kan acuut opkomen of zich langzaam kenbaar maken. Er zijn dus veel soorten hoofdpijn. De meest voorkomende vormen die de acupuncturist behandelt zijn spanningshoofdpijn en migraine.

Uitsluiten van \’medische\’ oorzaken

Hoofdpijnklachten kunnen veel oorzaken hebben. Iedere acupuncturist zal zijn of haar patiënt vragen of ze met de klachten al bij een huisarts zijn geweest. In sommige gevallen is een bezoekje aan de tandarts de oplossing als blijkt dat het probleem in het gebit zit. Klachten als oor- of neusholteontsteking, een kaakholteontsteking of verhoogde bloeddruk gaan vaak met hoofdpijn gepaard. Van belang is ook of er sprake is van hoofdpijn als gevolg van een ongeval of een ernstige aandoening.

Verschillende soorten hoofdpijn

Hoofdpijn kan opgesplitst worden in spanningshoofdpijn of migraine. Een acupuncturist behandelt met name hoofdpijn die het gevolg is van (spier)spanningen en hoofdpijn die herhaaldelijk optreedt, de beruchte migraine. Beide soorten kunnen het gevolg zijn van morele druk, vermoeidheid of geestelijke overspannenheid.

Bij spierspanninghoofdpijn zijn de spieren van de schouders en de nek gespannen. Het bloed en de energie die de schedel voeden worden hierdoor plaatselijk geblokkeerd. Het gevolg hiervan is hoofdpijn en is vaak een zeurende hoofdpijn die dagen tot zelfs weken aan kan houden.

Migraine verloopt anders. Het treedt meestal als een eenzijdige, bonkende en/of stekende hoofdpijn op die enkele uren tot enkele dagen kan aanhouden. Een aanval van migraine leidt vaak tot misselijkheid; soms zelfs tot overgeven toe. Normaal functioneren is dan praktisch onmogelijk geworden.

Is acupunctuur de oplossing voor hoofdpijn?

Hoofdpijnklachten kunnen in veel gevallen met acupunctuur bestreden worden. Deze eeuwenoude geneeskunde richt zich namelijk op het hele lichaam en richt zich zo op het behandelen van de oorzaak in plaats van alleen maar het verzachten van de klacht. Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig om de oorzaak te kunnen wegnemen. Maar in ernstige gevallen, zoals ernstige migraine patiënten, kan de behandeling langer duren.

Acupunctuur is het gezonde alternatief voor de behandeling van hoofdpijn. Het is niet langer nodig aspirines of pijnstillers in grote getale te nemen. Pak de oorzaak van het probleem aan door een acupunctuurbehandeling te ondergaan.

About the author

admin