Afvallen Met Acupunctuur

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur Producten
Written by admin

Acupunctuur is al zo’n vierduizend jaar lang de belangrijkste vorm van geneeskunde in China, Japan en andere Oosterse landen. In de jaren zeventig is het pas in het Westen doorgedrongen waar het zich verder ontwikkeld en verbeterd heeft.

In de acupunctuur wordt het lichaam, de geest en de omgeving als een geheel gezien die in gezondheid en ziekte niet los van elkaar te zien zijn.

Acupunctuur wordt langzaam maar zeker steeds meer gezien als een aanvulling op de Westerse geneeskunde.

Wat doet acupunctuur precies?

In het lichaam circuleert de energie via energiebanen die ook wel meridianen genoemd worden. Elk orgaan heeft zijn eigen meridiaan en deze vormen samen een complex netwerk waarin energie naar elk deel van het lichaam wordt doorgegeven.

In een gezonde situatie is de energie in de mens in evenwicht. Indien de natuurlijke balans van dit evenwicht verstoord raakt, spreekt men van een ziekte. Normaal gezien is het menselijke lichaam in staat deze disbalans te herstellen. Lukt dit echter niet, dan kan het gebruik van acupunctuur uitkomst bieden.

Acupunctuurpunten liggen op de meridianen en door middel van het stimuleren van deze punten met kleine naaldjes kan invloed uitgeoefend worden op de energie in het lichaam.

Hoe werkt de behandeling?

Tijdens het eerste bezoek krijgt de patiënt alle gelegenheid om te vertellen wat de klachten zijn. Daarna worden allerlei vragen gesteld over uiteenlopende aspecten van de gezondheid waarna een lichamelijk onderzoek volgt.

Het prikken met de naaldjes wordt in het algemeen niet als vervelend ervaren. De patiënt voelt slechts een klein prikje, dat geen of nauwelijks pijn doet. Als het naaldje op het juiste punt is ingebracht, geeft dat een tintelend gevoel wat een beetje lijkt op een elektrisch schokje. Afhankelijk van de klacht blijven de naaldjes 15 tot 30 minuten zitten.

Door verschillende naaldtechnieken te gebruiken wordt de energie gestimuleerd, afgeremd of geharmoniseerd, afhankelijk van het doel van de behandeling. Elke behandeling wordt steeds aangepast aan de gesteldheid op dat moment. Er is dus geen standaardbehandeling voor één bepaalde klacht.

Wat zijn de voordelen?

Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van stress, pijn en diverse andere ziektes. Acupunctuur kan kankerpatiënten gedurende de chemo therapie helpen met het verminderen van de misselijkheid.

Afslanken kan acupunctuur ook bevorderd worden. Met acupunctuur kan de eetlust en trek onder controle gebracht worden, waardoor het een welkome aanvulling is op reguliere diëten. Het stimuleert eveneens de stofwisseling waardoor calorieën sneller verbrand worden. Het gevolg hiervan is weer dat je sneller afvalt.

Acupunctuur werkt ook tussen de behandelingen door. Nietjes kunnen bijvoorbeeld in het oor geplaatst worden en door deze te stimuleren kunnen de acupunctuur punten geactiveerd worden. Deze methode wordt vooral toegepast bij de behandeling van overgewicht.

Het grote voordeel van acupunctuur is eveneens dat het gecombineerd kan worden met westerse medicijnen. Het wordt echter aangeraden contact op te nemen met je huisarts alvorens een acupunctuurbehandeling te ondergaan, in het bijzonder als er Chinese kruiden gebruikt worden.

About the author

admin