Acupunctuur Nieuws

Vind antwoord op de meest gestelde vragen over acupunctuur en vergroot je kennis!

Meest Gestelde Vragen
Written by admin

Steeds meer mensen die geen baat hebben gevonden bij behandelingen van de reguliere geneeskunst staan open voor alternatieve en traditionele geneeswijzen. Een van de meest populaire alternatieve geneeswijzen is de acupunctuur. De acupunctuur wordt al meer dan 2000 jaar in China, waar de helende kracht van de acupunctuur werd ontdekt, beoefend.

De huidige generatie raakt steeds meer geïnteresseerd in het ondergaan en het toepassen van deze intrigerende behandelwijze. Toch blijven veel mensen wat huiverig en willen eerst antwoord op een aantal vragen waar ze mee zitten. Voordat ze zich aan een acupuncturele behandeling wagen willen ze eerst antwoord krijgen op deze vragen.

Een goede start zou het lezen van dit artikel kunnen zijn. Hier vind je een aantal antwoorden op veelgestelde vragen. Hopelijk slagen we er in een aantal van de vragen die jou ervan weerhouden naar een acupuncturist te gaan, te beantwoorden.

Antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over acpunctuur

1.Moet ik me speciaal voorbereiden of zijn er bepaalde voorwaarde waar ik aan moet voldoen voor ik een acupunctuurbehandeling kan ondergaan? – Nee, het enige waar je op moet letten is dat je niet voor de behandeling een zware maaltijd nuttigt. Acupunctuursessies kunnen van invloed zijn op het spijsverteringsysteem. Ook zou je moeten voorkomen dat je iets drinkt of eet dat je tong verkleurt, zoals bijvoordeeld koffie, milkshakes en snoep. Uiteraard is het ook beter om voor de behandeling geen alcohol te drinken.
2.Is het nodig dat mijn huisarts weet dat ik naar een acupuncturist ga? – Ja, het absoluut verstandig je arts daarover in te lichten. Zo wordt een mismatch tussen de reguliere behandeling van je huisarts en de acupunctuur voorkomen.
3.Wat voor bijwerkingen treden er na een sessie op? – In principe geen enkele. Je voelt je waarschijnlijk alleen wat kalmer en relaxter. Na een zeer intensieve en lange acupunctuursessie zou het kunnen dat je enige tijd vermoeid en slapjes bent.
4.Hoe kies ik mijn acupuncturist? – Hij of zij moet allereerst de juiste diploma’s en vergunningen hebben. Daarnaast kun je ook navragen of hij verzekerd is. Van groot belang is ook dat de behandelaar in staat is je in begrijpelijke taal uit te leggen wat hij of zij gaat doen en wat acupunctuur inhoudt.
5.Hoeveel kost acupunctuur? – Er zijn geen vaste tarieven. Je kunt het beste even bellen om het tarief te weten te komen.
6.Hoeveel sessies moet ik nemen? – Dat hangt af van de aard en de ernst van ziekte of aandoening. De meeste mensen zien na 4 tot 6 behandleling duidelijke resultaten.
7.Doet acupunctuur pijn?– Nee, niet echt. Wat je voelt als de naalden ingebracht worden is niet veel meer dan een beetje kriebelende sensatie. Dat kan iedereen hebben. De acupuncturist gebruikt haarfijne naalden en weet goed wat hij of zij doet.
8.Hoe veilig is acupunctuur? – Het enige gevaar dat je loopt is dat je via de naalden besmet wordt met de ziekten van anderen. Een goed acupuncturist overkomt dat niet. Hij gebruikt of wegwerpnaalden of de naalden worden zorgvuldig gesterilliseerd voor ze weer worden gebruikt. Als je helemaal of safe wilt spelen wat betreft de veiligheid van acupunctuur kun je altijd om het gebruik van wegwerpnaalden vragen.

Dit zijn slechts een paar van de meestgestelde vragen omtrent acupunctuur. Hopelijk zijn hiermee ook jouw meest prangende vragen beantwoord.

About the author

admin