Afvallen Met Acupunctuur

Waarom zou je willen afvallen met acupunctuur?

Diet Breken
Written by admin

Nu dat de gevolgen van overgewicht steeds duidelijker worden proberen steeds meer mensen af te vallen. Acupunctuur is een bewezen ondersteuning in de strijd tegen overgewicht.

Deze overgewicht ‘epidemie’ lijkt iedereen te treffen, jong en oud. Zelfs kinderen zijn soms al voor het 10de levensjaar te dik. Dit moderne probleem ligt aan onze moderne manier van leven: te weinig lichaamsbeweging, een zittend bestaan, junk food en ga zo maar door. Alleen met een verandering in de manier waarop je leeft kun je overgewicht daadwerkelijk aanpakken. Acupunctuur kan hierbij helpen.

Zoals gezegd is dus de oorzaak van overgewicht de manier waarop we leven. Een gezond en gevarieerd dieet in combinatie met voldoende lichaamsbeweging kan al wonderen doen als je probeert af te vallen. Dit klinkt echter gemakkelijker dan dat het is. Het lichaam is immers al zo gewend aan de manier waarop het de afgelopen tijd heeft doorgebracht, dat het niet van harte zal meewerken aan de nieuwe levensstijl.

Daarbij maken de meeste afslankprogramma’s het ook niet gemakkelijk als je het roer besluit om te gooien. Ze zijn vaan demotiverend omdat je negen van de tien keer alleen maar een droge korst brood per dag mag eten. Het lichaam is gewend aan meer en zal hevig protesteren in de vorm van een continu knorrende maag. Daarnaast pleegt dit natuurlijk roofbouw op je motivatie. Na een paar dagen of weken hou je het voor gezien omdat het simpelweg niet vol te houden is.

Nu zijn dit soort diëten ook helemaal niet gezond of verstandig. Je doet er beter aan een gezond dieet met een gevarieerd menu te volgen dan op een houtje te gaan zitten bijten. Als je een gezond dieet hebt gevonden dan kun je in combinatie met acupunctuur wel bergen verzetten.

Acupunctuur en afslanken

Acupunctuur is een eeuwenoude Chinese geneeswijze die bij de behandeling van diverse aandoeningen gebruikt wordt. Het is een erg effectieve behandeling van stress, pijn en overgewicht.

Hoewel acupunctuur voor veel mensen als kwakzalverij wordt beschouwd, is deze behandelmethode wel degelijk gebaseerd op een wetenschappelijk feit: energie in het lichaam. Door naaldjes op specifieke punten in het lichaam te prikken kan deze energie gereguleerd en gemanipuleerd worden, waardoor aandoeningen genezen kunnen worden.

Vergeet niet dat acupunctuur al meer dan 3000 jaar toegepast wordt in het Oosten. In de meeste Oosterse landen geldt acupunctuur als de hoofdbehandeling van ziektes. Als het door een gekwalificeerde acupuncturist uitgevoerd wordt is de behandeling absoluut veilig en zonder bijwerkingen. Dit kan van de Westerse geneeskunde lang niet altijd gezegd worden.

Acupunctuur claimt niet dat de resultaten binnen een behandeling zichtbaar zullen zijn. De genezing gaat geleidelijk, maar zeker. Het resultaat zal dan ook blijvend zijn en zeker in combinatie met een gezonde manier van leven kan dit gewoon niet stuk.

De voordelen van acupunctuur

Hoewel acupunctuur voor de ongeduldigen onder ons te langzaam kan gaan, is het zeker de moeite waard het onvermijdelijke effect af te wachten. Acupunctuur zal die continue trek en hongergevoel aan banden gaan leggen.

Een acupunctuur behandeling heeft ook een kalmerend effect op de patiënt. Het helpt de patiënt te ontspannen, de stress te verminderen en de angstgevoelens weg te nemen. Door deze negatieve gevoelens weg te nemen, wordt al een groot deel van de oorzaak van overgewicht weggenomen. Daarnaast versneld acupunctuur ook de stofwisseling in het lichaam, waardoor effectiever vet verbrandt kan worden.

Acupunctuur helpt ook bij het ontwikkelen van een positieve houding, wat vooral erg belangrijk is als de patiënt gemotiveerd moet zijn. Motivatie is een van de kerneigenschappen die een persoon moet hebben willen ze kunnen afvallen.

Het alternatief op acupunctuur is dieetpillen. Deze pillen doen echter meer schade dan goed en ze behandelen zeer zeker de oorzaak van het probleem niet. Acupunctuur in combinatie met een gezond dieet is de enige gezonde manier van afvallen.

About the author

admin