Acupunctuur En Gezondheid

De geweldige dingen die acupunctuur kan doen voor jouw lichaam

Acupunctuur Naalden In Je Rug
Written by admin

Acupunctuur is een oude Chinese methode om om te gaan met lichamelijke kwalen. Het is een beproefde methode die nog steeds gebruikt wordt door de moderne wereld. Modern zijn betekent niet dat je nieuwe dingen moet proberen voor jouw gezondheid. In feite gaat de moderne mens nog steeds naar kuuroorden en klinieken voor traditionele, fysieke en mentale therapie├źn. Sommige van de oude methodes die worden gebruikt zijn tegenwoordig yoga, acupressuur en andere oosterse methodes van ontspanning en alternatieve behandelingen. Ondanks de vele lijsten van oosterse methodes, werkt een hoop mensen nog steeds met de naald van acupunctuur. Wat is precies het therapeutische effect van acupunctuur? Acupunctuur richt zich in feite tot een zeer breed scala van omstandigheden en therapeutische doelstellingen. Om het kort te houden zal dit artikel echter slechts enkele van haar gemeenschappelijke voordelen en effecten vermelden.

Waarvoor dient acupunctuur?

Acupunctuur is een holistische benadering gericht op de behandeling van lichamelijke systemen. Het maakt geen gebruik van capsules, pillen, tabletten of intraveneuze vloeistoffen, maar in plaats daarvan, worden er naalden gebruikt. De naalden worden geprikt in bepaalde lichaamsweefsels, meridianen genoemd. Ze richten zich op verschillende lichaamsdelen en inwendige organen. Er zijn meer dan 2000 meridianen waar acupunctuur zich op kan richten. Ze vertegenwoordigen allen een bepaald orgaan. Acupunctuur richt zich op het herstel van een verloren evenwicht in het lichaam. Volgens het Chinese volk, draait het lichaam op Qi, bekend als de stof van het leven. Deze stof wordt gebruikt als energie voor dagelijks gebruik. Als er zich een orgaan-storing voordoet, wordt het evenwicht en de stroom van Qi verstoord. Hierdoor ontstaan bepaalde ziektes. Twee van de belangrijkste organen in verband met het Qi evenwicht in het menselijk lichaam, zijn de lever en de milt. De milt en de lever zetten het voedsel dat wij innemen om in Qi, terwijl de vlotte doorstroming van Qi het gehele menselijke systeem handhaaft. Door stimulatie van de meridianen zal het verstoorde Qi terugkeren naar haar normale stroming. Hierdoor wordt het het verloop van de ziekte verlicht.

De voordelen van acupunctuur

Acupunctuur wordt in de wereld van vandaag vaak gebruikt als een methode van ontspanning. De naalden produceren een verdovend of tintelend gevoel als ze in het lichaam geplaatst worden. Aangezien acupunctuur een ontspannende werking heeft, wordt er geen pijn ervaren tijdens een sessie. Acupunctuur wordt ook op grote schaal gebruikt, niet alleen voor pijn, maar ook tegen zwaarlijvigheid. Het helpt namelijk met de stimulatie van spijsverteringsorganen die de stofwisseling verhogen, vocht uitscheiden, hormonale onevenwichtigheden regelt en de eetlust onderdrukt. Deze dingen spelen allemaal een rol bij de controle van ons gewicht. Andere voordelen van acupunctuur die frequent gerapporteerd worden, zijn de stabilisatie van de stemming zoals stemmingswisselingen die ervaren worden bij menopausale vrouwen. De moderne geneeskunde gebruikt acupunctuur ook als middel om het immuunsysteem op te peppen tegen pijn, aandoeningen aan de luchtwegen of zelfs tegen optische storingen.

Acupunctuur als levensstijl

Acupunctuur is reeds heel lang het onderwerp van lopende onderzoeken, maar de meesten bieden veelbelovende resultaten. Hoewel deze methode veel geduld, discipline en voorbereiding nodig heeft, kan acupunctuur zeer synergistisch werken, samen met alternatieve methodes zoals kruiden-medicijnen, lichaamsbeweging en voeding. Tot slot kan acupunctuur het lichaam voorzien van goede voordelen. Maar het belangrijkste voordeel is nog steeds het evenwicht van het lichaam door middel van Qi, samen met zelf-zorg en een gezondheid levensstijl.

About the author

admin