Acupunctuur En Gezondheid

Acupunctuur en Afvallen- een eeuwenoude oplossing voor een modern probleem.

Lazer Behandeling
Written by admin

Het overgrote deel van de samenleving heeft hetzelfde probleem: overgewicht. In de strijd tegen het overgewicht en om meer energie te verbranden, zul je merken dat acupunctuur net datgene is wat je nodig hebt. Het helpt je jouw onbedwingbare trek naar vet en zoetigheden te bedwingen, het verhoogt je energie en het verbetert je stofwisseling. Dit alles zal jouw wilskracht vergroten om door te zetten en te slagen in jouw strijd tegen de kilos.

Acupunctuur wordt steeds populairder ondanks dat het afslanken met acupunctuur wel enige tijd in beslag kan nemen. Hier in het Westen kennen we acupunctuur slechts van de laatste jaren. In het Oosten echter wordt deze geneeskunde al eeuwenlang gebruikt. Het is zelfs één van de belangrijkste onderdelen van de traditionele Chinese geneeskunde. Met name in China, Vietnam en Japan wordt het door miljoenen mensen met succes gebruikt.

Acupunctuur heeft als uitgangspunt dat het lichaam, geest en omgeving met elkaar verbonden zijn, zowel in geval van ziekte en gezondheid. Ook in Nederland gebruiken steeds meer mensen acupunctuur om van hun klachten, zoals overgewicht, af te komen.

Acupunctuur is een makkelijke oplossing om blijvend af te vallen. Als je wilt afvallen met acupunctuur, onderga je een behandeling met haardunne naalden. Deze worden gezet op punten van je huid die betrokken zijn bij het functioneren van je lichaam. Je lichaam heeft energiebanen, ook wel meridianen genoemd die door het lichaam lopen. Hier circuleert de lichaamsenergie door en elk orgaan heeft zijn eigen meridiaan. Tezamen vormen deze meridianen een ingewikkeld netwerk waarmee energie naar elk deel van het lichaam stroomt. In principe is het zo dat als gezond bent, je energie in evenwicht is. We spreken van ziekte, als je natuurlijke balans van dit evenwicht verstoord is. Normaal gesproken moet je lichaam in staat zijn, om weer terug in balans te komen. Soms lukt dit echter niet, zoals bij mensen die te kampen hebben met overgewicht. Acupunctuur kan dan een uitkomst bieden.

Mensen zijn vaak bang om geprikt te worden, maar die angst is bij acupunctuur helemaal niet nodig. Patiënten ervaren het prikken met de naaldjes helemaal niet als pijnlijk of vervelend. Het enige wat je voelt is slechts een klein prikje. Dit doet nauwelijks of geen pijn. Het enige wat je misschien voelt, is een kort tintelend gevoel als het naaldje op het juiste punt wordt geplaatst. Dit lijkt op een kort elektrisch schokje. De acupuncturist behandelt uiteraard per klacht, maar gemiddeld blijven de naaldjes 15 tot 30 minuten zitten. Afhankelijk van wat je wilt bereiken met de behandeling wordt de energie gestimuleerd, afgeremd of geharmoniseerd. Dit gebeurt door verschillende naaldtechnieken te gebruiken. De acupuncturist past elke behandeling aan op hoe je je op dat moment voelt. Om die reden bestaat er dus ook geen standaardbehandeling voor één bepaalde klacht. De behandelaar zal na 6 à 7 behandelingen het effect van de behandeling evalueren. Daarna wordt dan eventueel gekozen om door te gaan of te stoppen.

About the author

admin