Acupunctuur En Gezondheid

Hoe kunt u stoppen met roken met behulp van acupunctuur?

Acupunctuur Stoppen Met Roken
Written by admin

Roken is onderdeel geworden van de dagelijkse gewoonten van de meerderheid van de mensen. Sommige mensen noemen het een ondeugd. Zelfs terwijl ze zich bewust zijn van de waarschuwingen van de regering dat het gevaarlijk is voor de gezondheid, kunnen mensen niet ophouden met roken. Dit komt omdat nicotine zeer verslavend is. Deze verslaving zorgt voor 400.000 doden per jaar, in de VS alleen. Roken wordt ook geassocieerd met een groot aantal ziektes. Hoewel sommigen niet met deze waanzin stoppen, zijn anderen nog steeds vastbesloten om zichzelf te helpen om zich te ontdoen van deze afhankelijkheid. Iemand kan eenmaal, twee of zelfs driemaal proberen om te stoppen met roken, maar een terugval kan steeds gebeuren. Dit kan te wijten zijn aan de lage effectiviteit van het programma of het kan te abrupt zijn stopgezet. Hierdoor ontstaan ontwenningsverschijnselen. Er bestaan veel programma’s om te stoppen met roken, maar sommige mensen raadplegen oude Chinese methodes zoals acupunctuur om met roken te stoppen.

Het echte gevaar van roken

Roken lijkt misschien op het eerste gezicht onschadelijk, maar het echte gevaar is niet meteen merkbaar. Nicotine, een stof in sigaretten, is een krachtige vasoconstrictor, die de bloedvaten systematisch vernauwt, voor een periode van tijd. Langdurige vernauwing van bloedvaten kan leiden tot hypertensie en mogelijke arteriosclerose. Dit heeft een verstopping door een stolsel als gevolg en uiteindelijk leidt het tot de ziekte van Buerger. Behalve vasculaire ziekten wordt chronisch roken sterk geassocieerd met aandoeningen zoals long-emfyseem, COPD, onomkeerbare en andere longziekten. Met de stijgende statistieken van sterfte onder rokers, biedt de wetenschap oplossingen voor deze problemen, zoals nicotinepleisters en andere revalidatie-programma\’s. Sommige patiënten ontwennen langzamerhand, voor anderen is acupunctuur de methode.

Acupunctuur is rehabilitatie van roken

Het kan grappig klinken omdat mensen die de details over acupunctuur niet kennen, het enkel beschouwen als een bizarre oude methode van naald-prikken om bepaalde ziektes te behandelen. In feite wordt acupunctuur niet alleen gebruikt voor pijn- en ontspannings- routines, maar het wordt ook gebruikt bij gewichtsvermindering en de behandeling van rookverslavingen. Acupunctuur zal de verslaving niet stoppen, maar net als andere alternatieve behandelingen, helpt acupunctuur de fixatie te stoppen.

Hoe wordt het gedaan?

Ten eerste interviewt de acupuncturist de patiënt om een overzicht te krijgen van zijn/haar toestand. Dit is de sleutel voor de acupuncturist om de specifieke aard van de te gebruiken behandeling te bepalen. De acupuncturist schrijft vervolgens kruidensupplementen en kruiden voor die het lichaam helpen ontgiften en die ontwenningsverschijnselen en een mogelijke terugval voorkomen. De behandelingssessie hangt af van de omvang van de verslaving of de ziekte secundair aan roken, maar meestal wordt de behandeling een of twee keer per week uitgevoerd voor een periode van 6 maanden. Acupunctuur verlicht meestal de symptomen en de drang van roken en dit wordt meestal reeds gevoeld na de eerste behandeling. De therapeut zal ook aanbevelen om aanpassingen aan te brengen in uw dieet en lichaamsbeweging die kan helpen bij de bestrijding van de onderliggende ziekte. De voedingsmiddelen die worden voorgeschreven zullen niet alleen helpen bij het stoppen, maar ze zullen ook voorkomen dat de ziektes die veroorzaakt zijn door roken verergeren.

Wat u kunt doen

Het minste dat mensen kunnen doen om zichzelf te helpen is zorgen dat ze bezig blijven om te voorkomen dat ze prikkelbaar worden en de drang voelen om te te roken. Discipline en geduld is zeer belangrijk in de behandeling. Natuurlijk is acupunctuur geen 1-2-3 behandeling.

About the author

admin