Acupunctuur En Gezondheid

Gezondheidsvoordelen van acupunctuur

Acupunctuur Naald Voorhoofd Gezicht
Written by admin

Zoeken naar holistische programma\’s die een algemeen nut hebben voor het menselijk lichaam is bijna onmogelijk. Sommigen beloven veel maar niemand kan alles beloven. Geneeskunde tabletten en siropen kunnen bepaalde ziektes genezen, maar de meesten hebben minimale of ernstige bijwerkingen. Tot nu toe hebben, ondanks de moderne vooruitgang van de wereld, alleen oude Aziatische methoden zoals acupunctuur deze holistische werking. Acupunctuur is in staat om verschillende aandoeningen van A tot Z te behandelen en kan daarom vele wonderen doen voor het menselijk lichaam door het eenvoudige gebruik van naalden en een deskundige.

De theorie achter de kunst

Ons lichaam werkt op een levensstof, Qi genaamd. Qi ondersteunt het lichaam als de belangrijkste bron van energie voor het dagelijks leven. Twee van de belangrijke organen die ervoor zorgen dat Qi aanwezig is, zijn de lever en de milt. De milt zet het voedsel dat we eten om in Qi. De lever zorgt voor een vlotte doorstroming van Qi in de andere delen van het menselijk lichaam. Wanneer de vlotte doorstroming van Qi wordt gehinderd of verstoord op een of andere manier, treedt er onbalans op en onstaan er ziektes. Het lichaam heeft dan niet alleen te kampen met een ongeorganiseerd systeem, het zal ook zwaarder worden en kan zefls lijden aan overgewicht of zwaarlijvigheid.

De wonderen van de naalden

De acupunctuur naalden bevatten op zichzelf geen verborgen medicijnen of andere dingen die verantwoordelijk zijn voor het welzijn van het menselijk lichaam. Het stimuleert alleen de meridianen of lichaamsdelen om de zintuigen van de slapende of chaotische inwendige organen weer aan te wakkeren. Het kan gepaard gaan met elektrische stimulatie of kruidenthee medicatie. Maar de wetenschap achter acupunctuur is dat de organen per doelgerichte stimulatie op een positieve manier reageren, parallel aan het beoogde effect.

Een groot aantal ziektes kunnen worden opgevangen door middel van acupunctuur, zoals neurologische stoornissen, verlamming, oogaandoeningen en andere interne ziektes, zonder bijwerkingen. Deskundigen zeggen dat wanneer de Qi naar haar bron teruggekeerd, het menselijk lichaam in staat is om de ziekte te bestrijden. Acupunctuur wordt ook gebruikt in revalidatie-programma’s voor o.a. tabak en drugsverslaving. De mond kan een belangrijk interessegebied zijn voor deze methode. Drugsverslaafden en rokers kunnen mondeling worden gefixeerd, en via de mond, kan de fixatie worden behandeld. Behalve pijnverlichting en ontspanning van de spieren, wordt acupunctuur ook op grote schaal gebruikt voor gewichtsverlies. De maag wordt samengetrokken om de eetlust te onderdrukken. Ook de mond, longen, nieren, schildklier, eierstokken en andere organen die een sterke rol spelen in hormonaal evenwicht, vochtgehalte, metabolisme, dragen allen bij aan ons gewicht.

Wat de acupuncturist doet

Acupunctuur gebeurt in verschillende sessies en de gebruikte meridianen variëren afhankelijk van het doelorgaan en de acupuncturist. Geduld en discipline zijn nodig om het lichaam volledig te herstellen naar de juiste conditie. Om het beknopt te zeggen: acupunctuur heeft een zeer lange lijst van voordelen en wordt voortdurend bestudeerd. Van pijn tot voordeel, acupunctuur kan wonderen doen voor het menselijk lichaam. Samen met geneeskrachtige kruiden, lichaamsbeweging en dieet voorgeschreven door de acupuncturist, kan de patiënt in slechts een paar sessies gezonder worden.

About the author

admin