Acupunctuur Nieuws

Arts en acupuncturist – kan dat?

Acupuncturist
Written by admin

Het lijkt er op alsof de golf van belangstelling voor traditionele geneeskunde als maar groter wordt. Meer en meer mensen proberen met de hulp van alternatieve geneeswijzen hun ziekten te genezen. Ook de acupunctuur wordt steeds populairder. Maar wat is dat eigenlijk: acupunctuur? Volgens historische bronnen wordt in China reeds 2000 jaar acupuctuur beoefend. De chinezen geloven dat acupunctuur talloze verschillende ziekten en aandoeningen kan genezen.

Sinds de wetenschappelijke revolutie en het ontstaan van de moderne geneeskunde is de alternatieve geneeskunde een beetje vergeten. Meer en meer mensen hebben toegang tot de moderne geneeskunde en lange tijd werd acupunctuur in het Westen niet al te serieus genomen.

Recent wetenschappelijk onderzoek heeft echter herhaaldelijk aangetoond dat acupunctuur wel degelijk een effectieve methode kan zijn ziekten en aandoeningen te behandelen.

Acupunctuur kan niet zomaar door iedereen worden beoefend. Voor iemand zich acupuncturist mag noemen heeft hij een lange training achter de rug en heeft hij of zij vele diploma’s en vergunningen moeten vergaren. Dit geldt in nog sterkere mate voor iemand die zich met de Amerikaanse titel acupunctuur MD mag laten aanspreken.

Kun je carrière maken als acupuncturist?

Het is heel goed mogelijk carrière te maken als acupuncturist. In de Verenigde Staten verdient een acupuncturist al snel 45.000 dollar en de meesten verdienen nog een stuk meer. Dit hangt natuurlijk af van de grootte van je klantenkring en de diensten die je aanbiedt.
Wanneer we het over acupuncturisten hebben bedoelen we personen die een speciale training hebben ondergaan en de vereiste diploma’s en licenties hebben verworven. Daarnaast zijn er ook reguliere artsen die naast een universitaire opleiding geneeskunde verder hebben gestudeerd in de alternatieve geneeskunde en vooral de acupunctuur.

Er is tegenwoordig veel belangstelling voor deze vervolgopleiding. Veel patiënten zijn immers geïnteresseerd in acupunctuur als alternatief voor de reguliere geneeskunde. Zeker als ze tot op dat moment geen baat hebben gevonden bij een wetenschappelijke behandeling.

Deze artsen nemen soms acupunctuur op als onderdeel van het behandelplan voor hun patiënten. Vaak als onderdeel van de revalidatie, maar soms ook als alternatief als de reguliere behandeling niet aanslaat. Vele artsen staan tegenwoordig open voor de oude wijsheden van de traditionele en alternatieve geneeskunst. Zo ontstaat een nieuwe vorm van geneeskunde waarin de alternatieve geneeskunst gecombineerd wordt met de moderne wetenschap.

Bent u arts, en heeft u altijd gedroomd van een carrière als acupuncturist? U hoeft de droom nog niet op te geven. Het is tegenwoordig uitstekend mogelijk zowel regulier arts als acupuncturist te zijn. Er zijn vele programma’s en trainingen voor medici die zich willen verdiepen in de schoonheid en de kunst van de acupunctuur. Er is natuurlijk ook niets op tegen om uitsluitend regulier arts te zijn en te blijven.

About the author

admin