Doe Het Zelf Acupunctuur

Waar moet je op letten wanneer je op zoek bent naar een acupunctuuruniversiteit?

Acupunctuur Universiteit
Written by admin

De gezondheidsindustrie is telkens in beweging. Elke dag worden er wel nieuwe medicijnen of behandelwijzen gevonden. Een behandelwijze die vanaag en vogue is kan morgen alweer verouderd zijn. Steeds meer mensen zijn bezig met hun gezondheid en daar speelt de industrie handig op in. Overal zie je advertenties voor behandelmethoden, speciale kruiden, zalfjes, bijzondere extracten en gezonde theesoorten. Telkens weer wordt ons een gezonder en gelukkiger leven beloofd.

Een van de behandelwijze die in de laatste decenia bijzonder populair is geworden is de traditionele Chinese methode van de acupunctuur. Iedereen weet wel dat het iets met het prikken van naalden te maken heeft, maar weinigen beseffen dat voor dat je dat mag doen je jaren moet hebben gestudeerd. Om acupuncturist te worden moet je gedreven zijn en bereid zijn hard te werken.

Als je een carrière als acupuncturist ambieert moet je uiteraard eerst een grondige opleiding ondergaan. Die zijn er op verschillende niveaus. Hier houden we ons bezig met het hoogste niveau: de universiteit. In Nederland wordt acupunctuur alleen op HBO niveau gegeven dus als je verder wilt zul je naar de VS moeten gaan. Maar hoe vindt je nu een goede acupunctuuruniversiteit? Je hebt een ruime keuze, maar hoe bepaal je nu welke het beste aansluit bij jouw droom? Om dat te ontdekken moet je even verder lezen

Een trainingsprogramma in de acupunctuur … is dat nu een zware opleiding?

Het eerste wat je zou moeten doen als je er serieus over nadenkt acupunctuur te gaan beoefenen, is een lijst te maken van alle onderwijsinstellingen en universiteiten die acupunctuur aanbieden. Vervolgens zou je het studieaanbod van de verschillende instellingen met elkaar moeten vergelijken.

Het is vaak mogelijk veel informatie over de onderwijsinstelling of de universiteit te verzamelen op het internet. Vergeet ook vooral niet na te gaan welke eisen er worden gesteld aan de studenten. Is een HAVO opleiding voldoende of moet je VWO hebben gedaan? Is een paar jaar HBO voldoende?

Ga ook na of je de opleiding financieel kan opbrengen. Begin met het aanvragen van een beurs als blijkt dat je op dat vlak wel wat hulp kunt gebruiken. Het aanvragen van een beurs is vaak een langdurig proces dus start er op tijd mee.

Een hogere graad in de acupunctuur …. is dat mogelijk?

Ja, als je tenminste bereid bent een paar jaar naar de VS te gaan. Je kunt daar de graad MSAOM of Master of Science in Acupuncture and Oriental Medicine verdienen. Een andere graad die je zou kunnen verdienen is DAOM: Doctor of Acupuncture and Oriental Medicine. Deze graden vereisen een goede vooropleiding en vragen van je dat je je vakkennis na de opleiding bijhoudt door middel van cursussen.

Zoals je ziet, als je maar vasthoudend bent en bereid bent hard te werken kun je het hoogste bereiken. Als je werkelijk voor de top gaat zou je deze opleidingen moeten overwegen.

About the author

admin