Acupunctuur Nieuws

Sinds wanneeer wordt de acupunctuur in de VS beoefend?

Acupunctuur in de VS
Written by admin

Eeuwenlang werd de Oosterse Geneeskunde alleen in Azië beoefend. Het was het kenniscentrum van de gezondheidsleer, zoals blijkt uit de vele verschillende vormen van traditionele geneeskunde die zich op het aziatisch continent door de eeuwen heen hebben ontwikkeld. Tegenwoordig is er vanuit de hele wereld belangstellingvoor deze alternatieve vormen van genezen. Acupunctuur is slechts een van de vele vormen van traditionele geneeskunde die ook in de rest van de wereld populair is geworden.

Acupunctuur is ontdekt in China. Daar wordt de acupunctuur al duizenden jaren toegepast. Het is pas in de twintigste eeuw dat acupunctuur haar weg heeft gevonden naar Europa en de Verenigde Staten.

Hoe is het in de Verenigde Staten terecht gekomen? Hoe kwamen de eerste acupuncturisten naar de VS? Hoe begonnen ze aan hun praktijk? Wat deden ze om als artsten erkend te worden? Hoe kwam het dat acupunctuur zo populair werd?

In de rest van dit artikel zullen we proberen op deze vragen antwoord te geven…

De geschiedenis van de acupunctuur in de VS onthuld

In de 19e en 20e eeuw kwamen veel Chinese emigranten naar de Verenigde Staten. Onder hen was een grote groep acupuncturisten. De regering van China wilde het land in snel tempo moderniseren en daar paste in hun ogen de traditionele Chinese geneeskunde niet bij. De nieuwe wetgeving dwong vele acupuncturisten hun praktijk elders voort te zetten.

Op zoek naar een nieuw leven en carrière kwamen veel Chinezen in New York, Los Angeles en San Francisco terecht. Het kostte hen moeite de Amerikanen van de waarde van acupunctuur te overtuigen. De meeste mensen vonden het maar bijgelovige kwakzalverij.Totdat een gebeurtenis het levan van velen veranderde…

Ontdek de groei van de acupunctuur in de VS…

1970 – Dat is het jaar waarin de Amerikaanse president Richard Nixon een historisch bezoek bracht aan China. Tijdens dit bezoek moest een van de Amerikaanse delegatieleden naar het ziekenhuis om zijn appendix te laten verwijderen. Tot zijn verbazing – en waarschijnlijk ook tot zijn ontzetting – werd hij verdoofd door middel van acupunctuur. Tot zijn opluchting werkte de verdoving uitstekend. Hij was zo enthousiast over de werking van de acupunctuur dat hij, toen hij weer terug in de VS was, begon met het bestuderen van acupunctuur. Zijn werk had grote invloed op het grote publiek en vanaf die tijd werd de acupunctuur in de VS steeds meer geaccepteerd en toegepast.

1994 – De Federal Drug Administration bepaalt dat acupunctuurnaalden voortaan als medische instrumenten moeten worden gekwalificeerd. Er is nu zoveel belangstelling voor acupunctuur dat de overheid het nodig vindt de kwaliteit van de acupunctuur te bewaken.

1997 – De grote doorbraak van de acupunctuur. Het National Institute of Health maakt bekend dat acupunctuur nu mag worden beschouwd als valide behandeling voor een lange lijst van ziektes en aandoeningen. In het rapport wordt er ook op gewezen dat acupunctuur minder bijwerkingen heeft dan de op dat moment veel toegepaste reguliere chirurgische ingrepen.

Vanaf dit moment beginnen ook ziekteverzekeringen acupunctuur in hun pakket op te nemen.

Met deze korte kennismaking met de geschiedenis van de acupunctuur hopen we je warm gemaakt te hebben voor het onderwerp. Misschien is de drempel naar de acupunctuurpraktijk nu minder hoog en misschien ben je wel zo enthousiast geworden dat je zelf de acupunctuur wilt gaan beoefenen.

About the author

admin