Acupunctuur Nieuws

Een overzicht over laser acupunctuur

Lazer behandeling
Written by admin

Acupunctuur is een oude Chinese methode van druk-toepassing die gebruik maakt van zeer fijne naalden op specifieke punten van het lichaam. Het stimuleert energie en bevordert ontspanning en harmonie in het lichaam. Momenteel is er een relatief nieuwe methode om de energie van het lichaam te stimuleren. Deze staat bekend als laser acupunctuur.

Wat is laser acupunctuur?

Laser acupunctuur gebruikt een laserstraal met een laag energieverbruik in plaats van de traditionele zeer fijne naalden die de stroom van energie door de acupunctuurpunten beïnvloeden. Laser acupunctuur gaat verder dan de conventionele geneeskunde. Het is meestal een voorkeurprocedure voor de behandeling van pijnlijke aandoeningen zoals artritis, chronische hoofdpijn, een tenniselleboog en carpaal tunnel syndroom. De meeste vertrouwde en gelicentieerde beoefenaar van deze laser acupunctuur maakt gebruik van een diepgaande kennis van de Chinese traditionele geneeskunde, samen met een duidelijk inzicht over hoe de verschillende acupunctuurpunten werken.

Hoe verloopt de procedure?

Een laser acupuncturist richt een straal licht uit een laserbuis naar een acupunctuur punt. Dit stimuleert de energie-punten vergelijkbaar met de manier waarop naalden dit doen. De rode laserstraal die zichtbaar is voor de ogen ontstaat door een straling van neon en helium gassen. Deze verwarmen het lichaam meestal tot aan de acupunctuurpunten. Tijdens de procedure van laser acupunctuur houdt de beoefenaar de rode balk licht op een acupunctuur punt voor een bepaalde periode. Deze varieert meestal tussen de 10 seconden tot 2 minuten. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid weefsel waar de laserstraal doordringt en de hoeveelheid druk die de beoefenaar moet toepassen op het acupunctuurpunt. In sommige gevallen kan een arts gebruik maken van onzichtbare infrarood lasers.

Doel van laser acupunctuur

Het gebruik van laser acupunctuur is hoofdzakelijk voor twee doeleinden; in de eerste plaats als een verdovingsmiddel effect en ten tweede als een stimulator van acupunctuurpunten in therapeutische programma\’s. De laser acupunctuur procedure heeft een aantal unieke voordelen ten opzichte van de traditionele acupunctuur naald methode. Er zijn veel mensen die naalden vrezen. Vooral kinderen van jonge leeftijd zouden liever laser acupunctuur ondergaan. Met het gebruik van de laser behandeling biedt de procedure verlaagde pijn, een niet-invasieve en aseptische procedure en een snellere hersteltijd te vergelijken met invasieve behandelingen. De laser acupunctuur behandelt in het algemeen hetzelfde bereik van klachten als de traditionele acupunctuur.

Terwijl de laser acupunctuur aanzienlijk het trauma van patiënten vermindert, is het meestal een goede keuze in de behandeling van aandoeningen waarbij een hoog risico is betrokken en waar mogelijkheid een infectie aanwezig is. De effectiviteit van de behandeling is vaak slechts beperkt tot de oppervlakte. De acudrukpunten op een patiënt’s hand, voeten en oren bijvoorbeeld zijn degenen die meestal reageren op laser acupunctuur. Andere punten zoals diepere abdominale gebieden hebben geen echt voordeel bij deze laserbehandeling. De meeste laserstralen gebruiken tijdens de procedure namelijk lampjes die niet meer dan 5mm of 0,19inch kunnen doordringen.

Er zijn een aantal klinieken die in laser acupunctuur geïnvesteerd hebben en een gebruiksvriendelijk acupunctuur systeem kunnen aanbieden. Dit nieuwe en intelligente systeem wordt grotendeels bewaakt en gecontroleerd, zelfs op afstand via het internet. In dit type systeem herkent de software automatisch punten van de meridiaan. Ook toezicht op de laserstraal en de behandeling wordt meer gecontroleerd.

About the author

admin