Acupunctuur Nieuws

Wat is electro-acupunctuur?

Electro Acupunctuur
Written by admin

Het is algemeen bekend dat acupunctuur veel heeft bijgedragen aan de erkenning vn de alternatieve en traditionele geneeskunde. Acupunctuur blijkt voor steeds meer ziekten heilzaam te kunnen werken. Het lijkt alsof er in de wereld steeds meer nieuwe ziektes ontstaan. Voor al deze verschillende ziekten ontwikkelt de acupunctuur specifieke vormen van behandeling.

Een van deze nieuwe vormen van acupunctuur is de electro-acupunctuur. Het werd voor het eerst in 1934 ontwikkeld in de bakermat van de acupunctuur: China. Het verschil tussen gewone acupunctuur en electro-acupunctuur is dat de naalden bij gewone acupunctuur met de hand moeten worden gemanipuleerd. Bij electro-acupunctuur gebeurd die electronisch.

Er worden electroden aan de naalden die in het lichaam van de patiënt zijn aangebracht bevestigd. In plaats van de handmatige stimulatie van de naalden door de behandelaar wordt het energiepunt nu door de electriciteit gestimuleerd. Zo komt de gewenste energie vrij en kunnen de ziekmakende blokkades worden opgeheven.

Waar wordt electro-acupunctuur voor gebruikt?

Deze techniek wordt vaak gebruikt bij patiënten die lijden aan een neurologische aandoeningen – vaak zijn dat spasmen, chronische spierpijnen en zelf verlammingen.
Omdat er zoveel acupunctuurpunten zijn is het meestal niet nodig electro-naalden in de buurt van het hart aant te brengen.

Wees altijd heel voorzichtig met het aanbrengen van electrodes in de hartstreek. Het hart kan reageren op de pulsstromen van de electriciteit en dat kan een negatieve uitwerking hebben. De elektrische stroom kan de hartslag beïnvloeden en in het ergste geval hartstilstand veroorzaken

Electro-acupunctuur versus acupunctuur… wat is het verschil?

Om het lichaam voldoende te stimuleren de blokkades die de vrije doorstroom van de energie tegenhouden af te breken is het noodzakelijk de naalden te bewegen. Zo komt de energie vrij die nodig ishet lichaam te genezen. Dit handmatig manoevreren van de naalden kan behoorlijk vermoeiend zijn, zeker als er veel naalden aangebracht zijn.

De electrodes kunnen een deel van het werk van de acupuncturist overnemen. Zij zorgen ervoor dat de naalden in beweging blijven en de acupunctuurpunten constant worden gestimuleerd.

Acupunctuur blijft mensenwerk en het handmatig prikken, draaien en anderzins stimuleren van de naalden kan leiden tot lichte beschadigingen van de huid. De resultaten van electronische behandelingen zijn stabieler en er zijn minder behandelingen nodig. Het voordeel voor de acupuncturist is duidelijk: hij of zij kan meerdere patiënten tegelijkertijd behandelen. Met de traditionele methode kon hij of zij pas aan een nieuwe behandeling beginnen als de laatste patiënt helemaal klaar was met de sessie.

Electro-acupunctuur bespaart zowel de behandelaar als de patiënt veel tijd. De acupuncturist kan meer klanten bedienen en de patiënt hoeft minder lang op z’n beurt te wachten wanneer het erg druk is.

About the author

admin