Acupunctuur En Gezondheid

Acupunctuur voor mensen die stressvol, moe, verdrietig of dik zijn

Stress
Written by admin

Aan het eind van de dag als we gedaan hebben met werken, is een ding zeker; we hebben ofwel stress, of we zijn moe of verdrietig. Al deze factoren zorgen ervoor dat we willen eten of gewoon slapen. Het eindresultaat van deze routine is dat we meer vet opslaan of in elk geval toenemen in gewicht. Op een bepaalde manier vermindert voedsel stress net zoveel als slaap dit doet. Wat mensen met stress ook doen, ze worden ofwel vet, of ze verliezen hun jeugdigheid. Spa\’s zijn beschikbaar voor mensen die willen ontspannen en revitaliseren. Maar hoe zit het met familie-mensen die gewoon geen tijd lijken te hebben voor een ontspannend moment voor zichzelf? Dit is wanneer acupunctuur tevoorschijn komt.

Het gevoel dat je dik maakt

Stress is een toestand van geestelijke of emotionele spanningen als gevolg van zeer veeleisende omstandigheden. Wanneer men stress heeft, worden stresshormonen vrijgegeven. Een van hen is cortisol. Het is een bekend hormoon om de bloeddruk en het niveau van de bloedglucose te verhogen. Samen met het groeihormoon en norepinefrine, maakt stress je dik. Wanneer iemand verdrietig is, heeft hij/zij een zeer sterke neiging om te eten. In feite is de meerderheid van zwaarlijvige mensen depressief. Dit heeft allemaal te maken met hormonale activiteiten. Endorfine, bekend als het gelukkige hormoon, wordt vrijgegeven wanneer een persoon iets zoets eet, vooral chocolade. Daarom bestaat er een verband tussen droefheid en zwaarlijvigheid. Want van moe te zijn word je lui. Door het zware gevoel van moeheid gaat men een zittend leven leiden. Al deze factoren spelen een belangrijke rol bij gewichtstoename. Wat zijn de maatregelen die mensen nemen om dit vervelende gevoel tegen te gaan? Anderen revitaliseren door middel van acupunctuur.

De wonderen van acupunctuur

Acupunctuur, een oude Chinese methode, staat niet alleen bekend voor het verlichten van stress, pijn en bepaalde ziekten, maar het is ook bekend voor vele wonderen. De naald methode is ook bekend om verslaving te stoppen van tabak, drugs, en zelfs voedsel. Voor sommigen klinkt dit absurd, maar volgens acupuncturisten kan acupunctuur een procedure voor gewichtsafname zijn. Men gelooft dat wanneer de lichaam’s stof (Qi genaamd) wordt verstoord, ziektes ontstaan. Acupunctuur helpt daadwerkelijk het herstel van het evenwicht van het lichaam, de energie. Dit concept wordt gebruikt voor mensen met gewichtsproblemen om hun slanke figuur terug te winnen. De naalden stimuleren inwendige organen en andere lichaamsdelen die de rol van gewicht onder controle houden. Het geeft je gewoon de hele tijd een vol gevoel en het vermindert de frequentie van het eten.

Acupunctuur verklaard

Wanneer de acupuncturist begint met de sessie, bepaalt hij/zij welk lichaamsdeel, ook bekend als meridiaan, zal worden geprikt met de naald. Na het inbrengen van de naalden, treedt er een gevoel van gevoelloosheid en tintelingen op, zodat er geen pijn wordt ervaren. Deze toestand van verdoving van het hele lichaam zorgt voor een verlichting van stress. Het hele hele lichaam verkeert dan namelijk in een ontspannen toestand. De naalden zorgen er ook voor dat het lichaam endorfine vrijgeeft zodat iemand beter kan omgaan met verdriet. Anders dan de holistische methode van ontspanning, wordt de patiënt’s maag, samen met andere organen, gestimuleerd om de drang van honger en leegte tegen te gaan. Het verhoogt ook het metabolisme en houdt het waterverbruik in het lichaam onder controle.

Er bestaan vandaag de dag verschillende methodes om om te gaan met stress en gewicht, maar er is niets zo holistisch als acupunctuur.

About the author

admin