Acupunctuur Nieuws

Headline: Hoe kan acupunctuur je ondersteunen bij je zwangerschap?

Naald in hand
Written by admin

Acupunctuur wordt al sinds duizenden jaren toegepast. Onze voorouders – of beter, de voorouders van de Chinezen, ontdekten hoe heilzaam en effectief acupunctuur kon zijn. Tot op de huidige dag blijven velen de voorkeur aan deze methode geven boven die van de reguliere geneeskunde. Tegenwoordig kiezen niet alleen in China, maar ook in de rest van de wereld velen voor deze oude beproefde methode. Het kan worden ingezet bij mensen die een attack hebben gehad, maar het wordt ook toegepast voor relatief eenvoudige aandoeningen als spierpijn of lage rugpijn.

Misschien minder bekend is het feit dat acupunctuur ook wordt gebruikt bij het ondersteunen van zwangere vrouwen. Vele vrouwen verlichten de zwangerschap tegenwoordig met behulp van deze alternatieve geneeswijze in plaats van met dure reguliere behandelingen die soms ook nog eens onplezierige bijwerkingen hebben.

Hoe helpt acupunctuur de zwangerschap te ondersteunen? Hoe kan het bijdragen aan de gezondheid van moeder en kind? Welke pijnen en ongemakken kan het verlichten? Waarom is het zo populair? Je hebt ongetwijfeld honderden vragen; niemand laat zomaar wat naalden in z’n lichaam prikken! Hopelijk kunnen we hier in dit artikel een aantal van je vragen over dit populaire thema beantwoorden.

Wat zijn de voordelen van acupunctuur bij zwangerschap?

Een groep vrouwelijke wetenschappers uit Australië heeft onlangs onderzoek gedaan naar de voordelen van het toepassen van acupunctuur bij zwangere vrouwen. De uitkomst van dit onderzoek was spectaculair; de volgende voordelen werden vastgesteld:

1.Vrouwen die de acupunctuurbehandeling hadden ondergaan hadden in de eerste 14 weken significant minder last van misselijkheid. Ook het veelvoorkomende hyperemesis gravidarium, een door de zwangerschap veroorzaakte drang to overgeven, trad bij deze vrouwen een stuk minder vaak op.
2.Tijdens het tweede trimester van de zwangerschap hadden de vrouwen die zich acupunctureel lieten behandelen minder last van typische zwangerschaps aandoeningen als brandend maagzuur en aambeien dan de vrouwen die geen acupunctuursessie hadden ondergaan.
3.Vrouwen die zich acupunctureel hadden laten behandelen herstelden tijdens de post partum periode (de periode na de bevalling) sneller dan gemiddeld van de zwangerschap en de bevalling.

Vanwege de vele voordelen van de acupunctuur wordt deze alternatieve behandeling vaak aan zwangere vrouwen geadviseerd. Het is tijdens de gehele periode van de zwangerschap tot en met de post partum periode een uitstekende aanvulling op de reguliere zorg.
Het is van groot belang een gediplomeerde acupuncturist uit te kiezen. Een verkeerde behandeling kan de bevalling vroegtijdig opwekken en zelfs premature geboortes veroorzaken. Een goed acupuncturist weet wat hij doet en beschikt over de juiste veilige technieken om dit soort dingen te voorkomen. Bij een erkend acupuncturist loopt u geen risico.

Het verlichten van de zwangerschap is slechts een van de vele dingen die je met acupunctuur kunt doen. Er zijn talloze andere toepassingen, en velen hebben baat gevonden bij een behandeling. Zoals boven reeds beschreven: zorg er altijd voor dat je door een erkend acupuncturist behandeld wordt; zo effectief als acupunctuur kan zijn als het door een ervaren acupuncturist wordt toegepast, zo schadelijk kan het zijn als het door een charlatan wordt gedaan.

About the author

admin