Acupunctuur En Gezondheid

Wist je dat acupunctuur medische aandoening kan genezen? Lees hier hoe!

Natuursteen en Natuur
Written by admin

De acceptatie van de traditionele Chinese geneeskunde in het Westen is niet zonder slag of stoot gegaan. Acupunctuur begon als alternatief voor het behandelen van verschillende ziektes maar wordt nu ook steeds meer toegepast bij het behandelen van medische aandoeningen die tot nu toe meestal verwaarloosd werden. Er worden tegenwoordig vele alternatieve geneeswijzen aangeboden die de algemene gezondheidstoestand van de mens kunnen verbeteren.

Er zijn nogal wat medische problemen die men over het algemeen negeert. Men vindt dat die er nu eenmaal bijhoren en vanzelf wel overgaan. Het negeren van deze aandoeningen is niet altijd goed. Soms ontwikkelt zich daardoor een groter probleem dat met een tijdige behandeling voorkomen had kunnen worden.

Ben je het zat zelf te moeten uitzoeken wat het beste medicijn tegen deze aandoeningen zou kunnen zijn? Heb je genoeg van het innemen van allerlei medicijnen die steeds weer blijken te falen? Besteed je veel te veel tijd aan het zoeken van de juiste oplossing? Lees dan verder. In dit artikel beschrijven we hoe acupunctuur effectief kan helpen bij het behandelen van talloze medische aandoeningen. Lees hier welke aandoeningen acupunctuur effectief kan aanpakken!

Acupunctuur kan constipatie en diarree genezen…

Met constipatie bedoelen we harde ontlasting en een moeizame, pijnlijke stoelgang. De ergste vorm van constipatie is die waarin er drie dagen lang helemaal geen ontlasting mogelijk is.

Constipatie kan vele oorzaken hebben: een dieet met te weinig vezels, te weinig fysieke activiteit, stress, reisziekte, te weinig vloeistofinname en zelfs simpelweg niet vaak genoeg ontlasten. Constipatie wordt vaak verwaarloosd en krijgt niet voldoende prioriteit.

Tijdens de periode van de constipatie blijven de gif- en afvalstoffen die afgevoerd hadden moeten worden in het lichaam. Dit kan tot vergiftigingsverschijnselen leiden, onze gezondheid en zelfs onze hersenen aantasten. Als de constipatie niet behandeld wordt kan ze zelfs in het ergste geval dodelijk zijn.

Ook diarree wordt meestal verwaarloosd. De symptomen van diarree zijn een frequente en zachte of vloeibare stoelgang. Vaak is de stoelgang pijnlijk. Het grootste gevaar van diarree is het verlies van vloeistof. Een te groot verlies leidt tot dehydratie.

Gelukkig biedt de acupunctuur uitkomst. Er is veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van acupunctuur bij het behandelen van diarree en constipatie. Er is aangetoond dat mensen die aan deze aandoening leden en regelmatig acupunctuur lieten toepassen significant vaker van de diarree en constiptie verlost werden dan hen die zich niet acupunctureel lieten behandelen. Voor het bereiken van dit resultaat waren er wel meerdere sessies nodig.

Acupunctuur, gecombineerd met traditionele Chinese kruiden, vormt de beste behandeling van deze aandoeningen. Acupunctuur verwijdert alle afvalstoffen en bacteriën en herstelt het normale spijsverteringssysteem van het lichaam. Dus waar wacht je nog op? Maak nu een afspraak met je acupuncturist!

About the author

admin