Acupunctuur Nieuws

Is het mogelijk medische symptomen met acupunctuur te behandelen?

Oor Acupunctuur Man
Written by admin

De kunst en de schoonheid van de acupunctuur wordt tegenwoordig tegen tal van aandoeningen ingezet. Je hebt nu de mogelijkheid te kiezen voor een alternatieve behandeling in plaats van gebruik te maken van de dure reguliere ingrepen en behandelingen.

Acupunctuur wordt al duizenden jaren in China toegepast. Het feit dat de chinezen al die tijd op acupunctuur hebben vertrouwd, en dat ook nu, in de tijd van de moderne geneeskunde, nog steeds doen, is een indicatie voor de effectiviteit van de acupunctuur als het gaat om de behandeling van ziektes.

Vele wetenschappelijke onderzoeken en studies naar het effect van acupunctuur zijn ondertussen verschenen. De uitkomsten zijn niet altijd eensluidend, maar lijken er toch op te wijzen dat acupunctuur in vele gevallen effectief kan zijn. Dat dit inderdaad het geval is blijkt des te meer uit de vele getuigenissen van patiënten die door middel van acupunctuur genezen zijn.

Voor veel aandoeningen waarvoor je normaalgesproken naar de doktor, apotheek of zelfs de chirurg moet om van je pijn af te komen bestaat er een alternatief: de acupunctuur. Voor een grote groep veelvoorkomende aandoeningen is bewezen dat acupunctuur effectief kan zijn. Gezonder en effectiever dan je volstoppen met medicijnen! Wacht dus niet langer en ga eens praten met een acupuncturist!

Arthritis? – Acupunctuur bestrijdt de pijn succesvol

Vele mensen lijden onder deze bijzonder pijnlijke ziekte. De ziekte komt vooral voor bij ouderen, maar kan in principe bij mensen van alle leeftijden voorkomen. Van jong tot oud, de ziekte kan altijd en onverbiddelijk toeslaan.

Arthritis is een pijnlijke ziekte die wordt gekarakteriseerd door stijfheid en opzwellen van de gewrichten. Meestal is er een onsteking rond de gewrichten waar te nemen. De symptomen zijn zo pijnlijk dat ze nauwelijks te verdragen zijn.

Er zijn vele vormen van arthritis. Van osteoarthritis tot rheumatische arthritis, van jeugd arthritis tot jicht. Een van de gevolgen van de ziekte is dat de patiënt zich nauwelijks meer kan (voort-)bewegen. Omdat de ontsteking zo verschrikkelijk pijn doet hebben de meeste patiënten moeite met het uit bed komen, met het schrijven, naaien, aankleden, wandelen en trapklimmen.

Niet iedereen lijdt aan alle symptomen en niet alle symptomen zijn altijd even ernstig. Het leven met een een ernstige vorm van arthritis kan echter traumatisch en onverdragelijk zijn.

Gelukkig kan de oude geneeswijze van de acupunctuur uitkomst bieden. Regelmatige sessies bij een acupuncturist kunnen de pijn in de ontstoken gewrichten verlichten. Het inbrengen van fijne naalden op de juiste plek, gecombineerd met een uitgebalanceerd dieet, zorgen ervoor dat de pijn de volgende keer een stuk minder ernstig zal zijn.

Er worden verschillende effectieve acupuntuurbehandelingen tegen arthirits aangeboden. Het is aan te raden je goed te laten voorlichten wat voor jou de beste methode is.

About the author

admin