Acupunctuur Nieuws

Ontdek de geheimen van afvallen met behulp van acupunctuur

Dik Naar Dun
Written by admin

Voor veel mensen is afvallen bijna even belangrijk geworden als het gezond houden van het lichaam. Door de reclame wordt ons voorgehouden dat we alleen dan succesvol en gelukkig zijn als we slank zijn. Bijna niemand ontsnapt aan deze druk en meer en meer mensen zijn op zoek naar middelen om er slanker, sexieër en aantrekkelijker uit te zien.

Je kunt geen tijdschrift of webpagina openen, geen uurtje televisie kijken, of je wordt gebombardeerd met advertenties over fitness en afslanken. Er is geen ontsnappen aan. Het is duidelijk dat er veel geld valt te verdienen in de afslankbranche. Het is natuurlijk niet alleen maar reclame: de meeste mensen zien er met een paar pondjes minder een stuk beter uit en bovenal: slank is een stuk gezonder!

Omdat er door de afslankindustrie zoveel onzin en kwakzalverij verkocht wordt – de goede producten en methoden niet te na gesproken – wordt de claim dat acupunctuur kan helpen bij het afvallen door sceptici ook als onzin en bedrog afgedaan.

Maar wat is er nu echt waar? Kan de traditionele Chinese geneeskunde, in dit geval de acupunctuur helpen bij het afvallen? En zo ja, hoe kunnen een paar naalden het verschil maken? Lees verder en ontdek hoe het in z’n werk gaat!

Chinese geneeskunde en afslanken , zo gaat het in z’n werk…

Er is veel onderzoek gedaan naar de effectiveit van acupunctuur als hulp bij het verliezen van gewicht. De uitkomsten waren niet eenduidig. Er kon niet worden worden vastgesteld dat er geen verband was, maar er werden ook geen harde bewijzen gevonden voor haar effectiviteit.

In een aantal gevallen bereikten de behandelden verbluffende resultaten, in andere gevallen behielden de behandelden hun oude gewicht. Bij de laatste groep sloeg de behandeling dus om de een of andere reden niet aan.

De beste alternatieve manier om te helpen bij het afslanken is de zogenaamde auriculaire acupunctuur. Dat is acupunctuur die zich concentreert op het oor. Niet omdat het probleem in het oor zou zitten, maar omdat daar talloze energiepunten zitten. Deze energiepunten of meridianen zijn de knooppunten van de energiebanen die door het lichaam lopen. Het stimuleren van de juiste meridianen heeft effect op de maag en kan het hongergevoel beïnvloeden. De acupuncturist steekt ragfijne naalden in de meridianen op het oor, zo worden blokkade in de energiestromen opgeheven en de energiebalans herstelt. Wanneer het lichaam in de juiste balans gebracht wordt, wordt ook het hongergevoel in balans gebracht. In het geval van overgewicht zal het hongergevoel dus verminderen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat er zenuwen zijn die van het oor naar de spijsverteringsorganen lopen. Het stimuleren van deze zenuwen zou een hormoon kunnen vrijmaken die er onder andere voor zorgt dat je actief en energiek wordt en het gevoel hebt dat je voldoende gegeten hebt.

Wat ook de precieze verklaring en de laatste waarheid mag zijn; afslanken vereist natuurlijk allereerst een verandering van levenstijl. Het is mooi dat je met acupunctuur het hongergevoel kan bestrijden, maar het beste effect van acupunctuur is dat de energie in je lichaam beter in balans komt. Dit leidt tot minder stress en ziektes en stelt je in staat een gezonder leven te leiden.

About the author

admin