Doe Het Zelf Acupunctuur

Welke acupunctuurtheorieën zijn er?

Acupunctuur Setje
Written by admin

Acupunctuur is een oeroude vorm van geneeskunde. Het werd 2000 jaar geleden uitgevonden in China, waar het tot op de dag van vandaag veel wordt beoefend. Acupuncturisten waren dan ook in het verleden over het algemeen Chinezen. Tegenwoordig is dat anders; acupunctuur wordt nu over de gehele wereld beoefend en de meerderheid van de behandelaars is tegenwoordig niet meer van Chinese afkomst.

Er zijn in de loop der jaren vele wetenschappelijke onderzoeken naar de effectiviteit van acupunctuur gedaan. Kan er echt worden bewezen dat acupunctuur mensen kan genezen. Kan deze oeroude traditionele Chinese geneeswijze in bepaalde gevallen echt een alternatief voor de reguliere geneeskunde zijn?

Als deze vragen je bezighouden en je ervan weerhouden acupunctuur te proberen is het goed idee verder te lezen. Hier vind je een antwoord op vragen als: wat is de werkelijke waarde van acupunctuur? Wat gebeurt er in mijn lichaam als de naalden worden aangebracht?

Medische verklaringen voor acupunctuur, een paar dingen die je zou moeten weten!

Acupunctuur wordt gedaan door ragfijne naalden in specifieke delen van het menselijk lichaam te steken. De Chinese geneeskunde gaat er van uit dat er in ons lichaam energiecentra bevinden. Deze strategische punten zijn versrpeid over het hele lichaam. Elk van deze punten correspondeert met een bepaald lichaamsdeel. Vanuit deze punten leiden er energiebanen naar het lichaamsdeel waar het mee correspondeert.

Het volgende voorbeeld is een goede illustratie: Stel je hebt pijn in je knie en je brengt een bezoekje aan je acupuncturist om daar wat aan te laten doen. Tot je verbazing gaat hij niet met je knie aan de slag, maar na je klacht te hebben aangehoord begint hij naalden in allerlei andere lichaamsdelen aan te brengen. Dat kan het oor, het gezicht, de palm van de hand of een andere plaasts op het lichaam zijn.

Wat de acupuncturist doet is je nu wel duidelijk. Hij plaatst ragfijne naalden in de energiepunten , ook wel meridianen genoemd, die corresponderen met je knie. Door deze punten te stimuleren worden er stoffen in het lichaam vrij gemaakt. Deze stoffen, bv hormonen, zijn in staat de pijn te elimineren.

Acupunctuur wordt het meest toegepast bij ziektes die met veel pijn gepaard gaan. Het is een succesvolle manier om het hormoon endrophine vrij te maken. Dit hormoon, wordt ook wel het “feel-good” hormoon genoemd, en niet voor niks. Dit hormoon is bijzonder goed in het bestrijden van pijn in het menselijk lichaam.

Pijnbestrijding is slechts een van de medische toepassingen van de acupunctuur; het illustreert op wetenschappelijke wijze waarom acupunctuur werkt. Op het internet kun je nog veel meer onderzoeken vinden die ingaan op de vraag waarom acupunctuur een effectieve manier van het behandelen van ziektes is. Er zijn tegenwoordig vele medische verklaringen voor acupunctuur; als je nog twijfelt helpt een snel internetonderzoekje veel van je vragen te beantwoorden. De tijd dat er een brede kloof bestond tussen de wetenschap en de acupunctuur ligt gelukkig ver achter ons.

Aan acupunctuur zijn geen gezondheidsrisico’s verbonden – integendeel; acupunctuur helpt je op weg naar een betere gezondheid en een gezondere levenstijl.

About the author

admin