Acupunctuur En Gezondheid

Bestaat er een verband tussen immuniteit en acupunctuur?

Immuniteit en afweer
Written by admin

Immuniteit is, eenvoudig gezegd, het natuurlijk vermogen van het lichaam zich te verdedigen tegen schadelijke substanties. Het immuunsysteem is zeer complex en werkt op verschillende manieren om ziektes op een afstand te houden. Een beter werkend immuunsysteem betekent een gezonder lichaam.

Een simpel voorbeeld maakt duidelijk hoe het immuunsysteem werkt. Stel je voor, je zit in de klas een je buurman is aan het hoesten en heeft een loopneus. Het is duidelijk dat hij kou heeft gevat. Na een paar dagen zijn niet alleen hij, maar ook een aantal van je andere klasgenoten ziek. Jij voelt je echter prima.

In bovenstaande voorbeeld zijn een aantal immuunsystemen ijverig aan het werk geweest. Dat van jou was sterker dan dat van je klasgenoten die ziek werden. Jouw immuunsysteem wist het gevecht met de bacterie te winnen. Helaas hebben veel mensen niet zo’n krachtig immuunsysteem en moeten zich vaak gewonnen geven en worden ziek.

Acupunctuur kan helpen. Wist je dat acupunctuur een grote rol kan spelen bij het verbeteren van je immuunsysteem? Dat een acupuncturele behandeling je immuunsysteem kan versterken? Als je dus meer dan andere vatbaar bent voor virusen en bacterieën is het een goed idee een acupuncturist te bezoeken en te vragen wat hij of zij voor je gezondheid zou kunnen doen.

Acupunctuur kan het immuunsysteem versterken!

Het spectacularie succes van acupunctuur heeft ertoe geleid dat er de laatste jaren veel onderzoek is gedaan naar de relatie tussen acupunctuur en het genezingsproces. Uiteraard onderzocht men ook of accupunctuur werkelijk het immuunsysteem kon verbeteren.

De onderzoeken wezen uit dat acupunctuur het lichaam stimuleert globulinen, voornamelijk alpha, beta en gamma globulinen, aan te maken. Deze globulinen helpen het lichaam, in het bijzonder het immuunsysteem, het gevecht aan te gaan tegen bacterieën en virussen. Het lichaam doet dit door middel van het aanmaken van anti-stoffen die de bacterieën en virussen die het lichaam binnendringen aanvallen.

Het is aangetoond dat mensen die regelmatig een behandeling met acupunctuur ondergaan een groter aantal globulinen in het lichaam heeft dan mensen die nooit een behandeling hebben gehad.

Ontgiften door middel van acupunctuur helpt allergieën te mimimalizeren!

Velen van ons lijden wel onder een of andere vorm van allergische reactie. We zijn allergisch voor parfum, schaaldieren, pollen, huisstof en nog vele andere dingen. Deze allergische reacties uiten zich in symptomens als koorts, jeuk, rode uitslag, tranende ogen of een loopneus. In het ergste geval kan een allergische reactie tot een shock en zelfs tot de dood leiden.

De toepassing van acupunctuur kan je van deze vervelende en soms gevaarlijke reacties bevrijden. Acupunctuur ontgift het lichaam; het ontdoet het lichaam van alle schadelijke en ongewenste reststoffen en chemicaliën en versterkt het imuunsysteem.

Dit zijn slechts een paar van de vele voordelen en zegeningen van behandelingen met acupunctuur. Acupunctuur kent geen bijwerkingen en er is dus geen enkele reden te bedenken waarom je niet van dit wonder van de Chinese geneeskunde zou moeten profiteren.

About the author

admin