Doe Het Zelf Acupunctuur

Ambieer je een carriëre in de acupunctuur?

Carriere in de Acupunctuur
Written by admin

De wetenschap van de traditionele geneeskunde werd sinds het begin der tijden door onze voorouders beoefend. Er zijn vele verschillende vormen van traditionele geneeskunde voor het genezen van de ziektes van de mensheid. Een aantal van deze vormen is in de mist van de geschiedenis verdwenen, maar een ander deel is nog even fris en effectief als toen ze door onze voorouders werd gebruikt.

Een van de bekendste en populairste traditionele geneeswijzen is de acupunctuur. Acupunctuur vindt haar oorsprong in China. Iedereen heeft wel eens over acupunctuur gehoord; de voordelen van deze behandelmethode, haar oorsprong, hoe het wordt toegepast en zo voort. Het is daarom niet vreemd dat steeds meer mensen nieuwsgierig worden hoe ze zelf deze vorm van traditionele vorm van geneeskunde als beroep zouden kunnen uitoefenen. Dit artikel geeft je een aantal handvaten voor het zoeken naar scholen en trainingen en geeeft informatie over acupunctuur zelf

Acupunctuur beoefenen was nog nooit zo gemakkelijk te leren!

Het kan wel eens lastig zijn de juiste informatie over acupunctuur te vinden: je ziet al snel door de bomen het bos niet meer. In dit artikel helpen we je snel de juiste informatie te vinden over acupunctuur en hoe je het snelste en gemakkelijkste acupunctuur kunt leren beoefenen.

1.Vind een school met kleine klassen die zich concentreert op traditionele Chinese geneeskunde. Op deze manier maakt u kennis met de loten van de stam van de traditonele Chinese geneeskunde. Dit helpt een goed beeld te krijgen van de achterliggende waarden en het mensbeeld van de Chinese geneeskunde. Waarden die ook gelden voor de acupunctuur. Kleine klassen hebben het voordeel van een betere interactie met de leraren en nauwkeurige supervisie bij je eerste oefeningen.
2. Een grondige training en opleiding in de acupunctuur vergt tussen de 2500 en 4000 trainingsuren. Zoek een school die cursussen van deze duur aanbiedt. Laat je niet verleiden door kortere of onnodig lange cursusssen.
3.Wanneer je verdere studie naar acupunctuur wilt maken zou je een van de programma’s van de Natural Medicine Colleges in de Verenigde Staten kunnen bezoeken. Ook in Nederland worden programma’s voor gevorderden aangeboden.
4.Stages maken deel uit van het leertraject. Meestal vinden deze stages plaats aan een acupunctuurkliniek of bij een centrum voor alternatieve geneeskunde. De stage vindt meestal plaats in het derde jaar.
5.Om er zeker van te zijn dat je je opleiding doet aan een erkend instituut is het belangrijk na te gaan of je school beschikt over de accredatie van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur.

Het beoefenen van acupunctuur kan zowel een roeping als een carriëre zijn. Je haalt er het beste uit als je de basis legt met de juist opleiding en training.

About the author

admin